Prijava

Vaša prijava

HNK Gorica kleknula protiv rasizma “Mi smo jedna momčad”

[]

Događaji koji su se u SAD-u dogodili nakon smrti Gorgea Floyda, pokrenuli su cijeli svijet koji je snažno i odlučno stao u borbu protiv rasizma. George Floyd bio je nenaoružani crnac koji je preminuo nakon što je policajac iz Minneapolisa kleknuo na njegov vrat duže od osam minuta, a dok je George nekoliko puta izjavio kako ne može disati.

U njegovo ime, a i u ime svih onih koji su rasizam doživjeli na svojoj koži, ustao je cijeli svijet, pa tako i članovi HNK Gorica. Naime, oni su prije treninga kleknuli u znak podrške protestima i svojim tihim protestom glasno poručili da su oni protiv rasizma i da su jedna momčad.

“Momčad i stručni stožer Gorice prije početka treninga kleknuli su na glavnome terenu u znak podrške u borbi protiv rasizma. Na ovaj način želimo prenijeti poruku da smo bez obzira na boju kože, religiju ili nacionalnost, jedna momčad.”, izjavili su u priopćenju.

U Hrvatskoj postoji sustavi rasizam

Važno je napomenuti da se rasizam u Hrvatskoj pojavljuje na nekoliko razina društva i iako se možda kod nas ne očituje tako glasno protiv afroamerikanaca, rasizam je izražen prema pripadnicima romske manjine. Ako ste mislili da se ovi protesti diljem svijeta vas i vaše države ne tiču, prevarili biste se. Podržite borbu protiv rasizma vlastitim ponašanjem i učenjem o toleranciji.

Zajedno protiv rasizma. Zajedno za jednakost.

Objava HNK Gorica kleknula protiv rasizma “Mi smo jedna momčad” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.