Prijava

Vaša prijava

Prvašići iz ‘Hribara’ uključili su se u par eTwinning projekata. Evo što su naučili i radili

[]

Kako bi učiteljice Osnovne škole Nikole Hribar nadopunile svoj rad s učenicima u ovom novom periodu obrazovanja koji je pred njih stavljen, uključili su se u nekoliko projekata na eTwinning platformi. Uživali su zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac.

Među projektima su bili “Sigurnim korakom u školu 1″, ”
U svijetu likovnih umjetnika 2/art in my heart”, “Obitelj i ja”, “Književnik mog zavičaja”, “100. dan škole” te “Svjetski tjedan svemira”.

Projekti u organizaciji Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono

U projektu “Sigurnim korakom u školu 1” čiji je osnivač profesorica Branka Pastuović naglasak je bio na suvremenim metodama poučavanja, aktivnom učenju, radionicama, učenju istraživanjem i rješavanjem problema te primjeni različitih vrsta igara u nastavnim i projektnim aktivnostima prvog razreda.

Projekt “U svijetu likovnih umjetnika 2/art in my heart”, u organizaciji je Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono (UHURN) pod vodstvom gđa. Nevenke Dimač i Sandre Vuk. “Upoznali smo pet velikih likovnih umjetnika svijeta, a jedan je iz naše domovine. Njihov život, djela i cjelokupno stvaralaštvo potaknuli su nas na učenje, kritičko promišljanje i stvaranje likovnih radova poput njihovih. Na trenutak smo zaustavili vrijeme i slikali poput Karle Gerard, Pieta Mondriana, Alme Thomas, Guiseppe Arcimbolda i našeg slavnog slikara naive Ivana Rabuzina.”, navode učiteljice.

Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono (UHURN) organizator je projekta “Obitelj i ja”. Ovim projektom su učiteljice i učenici zabilježli sve važne događaje tijekom ove školske godine u koje su se aktivno uključili roditelji s ciljem uspostave kvalitetne suradnje na dobrobit učenika. Kako navode, aktivnosti su bile usmjerene na izgradnju suradnje, tolerancije i međusobnog uvažavanja unutar razrednog odjela, škole i obitelji.

Kroz projekt “Književnik mog zavičaja” upoznali su se sa životom, radom i stvaralaštvom književnica našeg zavičaja, Jadrankom Čunčić – Bandov i Željkom Horvat – Vukelja, a s književnicom Željkom Horvat – Vukelja obilježili su Svjetski dan čitanja naglas. “Posebno nas se dojmio susret na daljinu s velikogoričkim piscem Božidarom Prosenjakom, djedom, čija unuka polazi 1.a razred naše škole. Uživali smo u priči Pudlica to najbolje zna koju nam je književnik pročitao na daljinu. Svoje stvaralačke aktivnosti podijelili smo s drugim sudionicima projekta.”

Razigrano, veselo i dinamično obilježili su 100. dan škole kojeg sva djeca vole. Proveli su aktivnosti u školi s roditeljima koji su se uključili raznim slatkim delicijama u obliku broja 100.

Svjetski tjedan svemira bio je projekt drugačiji od ostalih. Kroz njega su proučavali planete Sunčevog sustava, bili astronauti i lebdjeli nebeskim prostranstvima. “Roditelji su izradili sve potrebne kostime. Istraživali smo razne sadržaje iz kojih smo dobivali zanimljive informacije i na taj način proširivali svoje dosadašnje vidike.”, zaključile su učiteljice Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac.

Objava Prvašići iz ‘Hribara’ uključili su se u par eTwinning projekata. Evo što su naučili i radili pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.