Prijava

Vaša prijava

Grad traži novi model javnog prijevoza, ZET postaje preskup

['22. sjednica gradskog vijeća', 'aktualni sat', 'ZET']

Na 22. Sjednici Gradskog vijeća se na Aktualnom satu postavilo pitanje od strane vijećnika Bekića u vezi situacije s javnim prijevozom te zatražio objašnjenje u vezi linije 330 koja je tek nedavno ponovno pokrenuta.

“Prijevoz se obavlja putem ugovora između Gorice i ZET-a i unutra su definirani svi elementi. U zadnjih par mjeseci je trošak prijevoza značajno porastao, mjesečni troškovi su oko 2 milijuna kuna koje mi plaćamo, a prije je bilo oko 800 tisuća kuna, to je jedan od znakova da se moramo zabrinuti. Intenzivno radimo s prometnim fakultetom na akcijskom planu kako da spasimo situaciju da nas ona ne bi koštala 24 milijuna kuna. Do sada smo plaćali 10, a sad bi trebali 24 milijuna kuna na godišnjoj razini.”, dgovorio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Napomenuo je i kako Grad traži drugi model te da su svi gradovi koji koriste usluge ZET-a u istoj situaciji: “Ugovorena cijena kilometra je preko 21 kunu, a ona bi trebala još porasti. Ja se ispričavam, no doista nije do nas i naših službi. Molim vas za razumijevanje i empatiju prema sugrađanima u Zagrebu.”

Objava Grad traži novi model javnog prijevoza, ZET postaje preskup pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.