Prijava

Vaša prijava

Podržite Kristinu Ivanuš iz SOS Dječjeg sela Lekenik: “Moj životni moto je širenje optimizma”

['kristina ivanuš', 'sos dječje selo lekenik']

Kristina Ivanuš ima 21 godinu i štićenica je SOS Dječjeg sela Lekenik. Njena priča zaista je posebna. Naime, svojim radom i trudom na podizanju svijesti o očuvanju raznolikosti i bogatstva naših mora ušla je među 8 finalista za nagradu Herman Gmeiner Award koja se dodjeljuje uspješnoj djeci SOS Dječjeg sela na globalnoj razini.

“Onečišćenje mora duboko zabrinjava Kristinu. Kao ronilac i podvodni fotograf Kristina u Hrvatskoj aktivno radi na podizanju svijesti o očuvanju raznolikosti i bogatstva naših mora.”, navode na stranici Herman Gmeiner Award.

Kristinina ljubav prema ronjenju i drugim sportovima označila je prekretnicu u njenom životu. Sport je bio način da prevlada neurološko stanje koje joj je otežalo hodanje dok je bila dijete i od 6. godine života borila se s tom bolešću.

Nakon što je 2016. završila tečaj ronjenja, Kristina je postala model te je počela s natjecanjima. U tome je bila vrlo uspješna te je osvajala brojne medalje u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovakav životni stil pomogao joj je da 2018. preboli teško neurološko stanje. Danas još uvijek često posjećuje SOS Dječje selo Lekenik gdje pokušava motivirati mlade štićenike da se bave sportom, a posebno ronjenjem.

Danas se školuje za voditeljicu ronjenja u sklopu projekta plavo ronilačko srce Ronilački Klub RONITI SE MORA (projekt edukacije djece bez roditelja, koji djeci pruža teorijska i praktična znanja za ronilačko zanimanje).

“Ona je učinila nemoguće mogućim!” napisala je jedna od djelatnica SOS sela o Kristini, koja je trenutno studentica marketinga i komunikacija na Poslovnoj školi u Zagrebu. “Pobijedila je ograničenja koja joj je nametnula bolest i dokazala je da snažna volja, upornost i vjera u sebe mogu nadvladati sve prepreke.”

Kako bi pomogli Kristini da osvoji nagradu Herman Gmeiner Award možete glasati za nju do 23. srpnja i to na ovom linku. (glasanje se odvija u dva zelena odjeljka na vrhu stranice, na lijevoj strani je popis ženskih kandidata, pa i Kristine)

Kristina za sada ima 54% glasova i u vodstvu je, no omogućimo joj da tamo i ostane.

U sustavu SOS dječjeg sela Hrvatska postoje brojna djeca kojoj bi vaša pomoć itekako dobro došla. Kako donirati možete pročitati na njihovim web stranicama.

Objava Podržite Kristinu Ivanuš iz SOS Dječjeg sela Lekenik: “Moj životni moto je širenje optimizma” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.