Prijava

Vaša prijava

FOTO Mrtvačnica u Dubrancu trebala bi biti gotova za oko mjesec dana

['Dubranec', 'groblje', 'izgradnja mrtvačnice dubranec', 'mrtvačnica', 'župa gospe snježne']

Nakon što je to uvršteno u plan prošlih godina, mrtvačnica u Dubrancu trebala bi biti gotova za oko mjesec dana. Čitav projekt usporili su dogovori s Gradom Zagrebom o zajedničkoj izgradnji zbog čega je Grad Velika Gorica bio spreman i sam krenuti u projekt. Srećom, do suradnje je došlo i Župa Gospe Snježne u Dubrancu napokon će dobiti adekvatno mjesto za sahrane uz uređeni okolni sadržaj.

Kako nam govori Župnik Josip Jerković, ovdje se godišnje odvije oko 50 sahrana. “Nakon dugo godina, drago mi je da ovo groblje napokon dobiva mrtvačnicu. Do sada su sprovodi vršeni u crkvi što nije bilo u redu ni higijenski. Nadamo se da će ova mrtvačnica zadovoljiti potrebe ovog groblja.”

Nova mrtvačnica će sadržavati osnovne prostorije, a to je prvenstveno hladna komora za pokojnike, prostorije za pripremu pokojnika, dvorana za ispraćaj te ured. Uz to će se ispred mrtvačnice nalaziti trg s centralnim križem gdje će se vršiti ispraćaji.

Ukupna vrijednost radova s naknadno ugovorenim radovima uređenja okolnog prostora je oko 3,5 milijuna kuna. “To je primjerena cijena koja se financira zajedno s udruženim sredstvima Grada Zagreba. S obzirom na to da ovo groblje pokriva jedan dio lokalnog stanovništva koje je u Gradu Zagrebu, ovo je projekt od općeg interesa u ovom kontaktnom području Zagreba i Gorice. Ovo je, uz Šiljakovinu u kojoj se također planiraju radovi, bio zadnji prostor gdje nismo imali oproštajnu građevinu.”

Sljedeće što se tiče vjerskog života u ovoj župi su radovi u župnoj crkvi te oko groblja što uključuje uređenje staza i rasvjete.

Objava FOTO Mrtvačnica u Dubrancu trebala bi biti gotova za oko mjesec dana pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Sretan Uskrs !