Prijava

Vaša prijava

Markuševec dobiva obnovljeni vatrogasni dom, uređeni ambijent i prometnice

['dvd markuševec', 'markuševec', 'Vatrogasni dom']

Prošle godine odlučeno je da će se ove godine odvijati obnova vatrogasnih domova. Na red je tako stigao i vatrogasni dom u Markuševcu. Izgradnjom i dogradnjom mještani naselja će dobiti nove operativne i društvene prostore. “U dogovoru s vijećem Mjesnog odbora, čelnim ljudima u naselju i vrlo aktivnim DVD-om odlučili smo ove godine krenuti u prvu fazu gradnje i dogradnje društvenog vatrogasnog doma u Markuševcu. Prije svega su na redu garaža i spremišta za DVD.”

Jedan od razloga zašto je na red došao Markuševec je aktivnost društva. “S obzirom na to da prema procjeni na ovom dijelu grada nemamo baš drugih aktivnijih društava, vrlo nam je bitno da oni imaju kvalitetne prostore i kapacitete kako bi mogli djelovati. No, ne samo zbog operativnog djelovanja već i zbog druženja te jedne od najaktivnijih udruga u ovom naselju.”

Trenutno traje prva faza izgradnje u kojoj će se izgraditi garaže i spremišta u prizemlju, a iznad njih će vijeće Mjesnog odbora dobiti nekoliko prostorija u kojima će urediti svoj društveni život. Kako navodi gradonačelnik, ovako su jednim potezom dobili dvostruku korist.

Na redu će ubrzo biti i energetska obnova te uređenje okolice i, ono što mještani možda najviše iščekuju, uređenje prometnica. “Vrlo brzo ćemo ovdje doći do energetske obnove, bit će potrebno uređivanje iznutra i izvana što se tiče fasade, stolarije i da se unutra uredi u duhu vremena u kojem jesmo. Na prednjem dijelu je jednim dijelom asfaltiran parking, a ambijent se još, kao i okolišni prostor treba urediti do kraja. Najbitnije je da riješimo prometnice. Imamo jednu glavnu i nekoliko sporednih prometnica, a trebamo im dati standard kao u susjednom Zagrebu.”

Kako napominje, posebice se ovdje radi o uređenju pješačkih i biciklističkih staza da bi se tamo moglo mirno i sigurno živjeti i kretati.

Objava Markuševec dobiva obnovljeni vatrogasni dom, uređeni ambijent i prometnice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.