Prijava

Vaša prijava

Što birate za ovaj tjedan u kinu – horor, avanturu ili obiteljski film?

['kino', 'Kino Gorica', 'kino pouvg', 'POUVG', 'Pučko otvoreno učilište']

Kino Gorica ponovno je počelo s projekcijama, a ovog tjedna imate priliku pogledati tri filma – horor Antebellum, obiteljski Lassie se vraća kući te avanturistički Mulan. Danas su na rasporedu Antebellum i Lassie, a od sutra, 4. rujna, možete pogledati i Mulan. U nastavku donosimo kratke isječke te vremena projekcije za svaki navedeni film.

Antebellum, horor

Trajanje: 105′
Vrijeme projekcije: 3. – 8.9. u 20:30 sati
Režija: Gerard Bush, Christopher Renz
Uloge: Janelle Monáe, Eric Lange, Jena Malone

Antebellum je zastrašujući triler producenta uspješnih filmova Get Out i US, a radnja ovog misterioznog horor trilera prati uspješnu autoricu Veronicu Henley zarobljenu u zastrašujućoj poremećenoj stvarnosti. Veronica mora razotkriti jezivu misteriju prije nego što bude prekasno.

Lassie se vraća kući, obiteljski

Trajanje: 100′
Vrijeme projekcije: 3., 5. i 7.9. u 18 sati
Režija: Hanno Olderdissen
Uloge: Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe

Najpoznatiji pas u povijesti filma, Lassie, se vraća na filmska platna. Prekrasna priča o nerazdvojnom prijateljstvu između dječaka i njegovog škotskog ovčara Lassiea temeljena je na svjetski poznatom romanu engleskog pisca Erica Knighta.
Dvanaestogodišnji Florian i Lassie su najbolji i nerazdvojni prijatelji. Žive sretno sa svojom obitelji u idiličnom gradiću na jugu Njemačke. Kada Florianov otac ostaje bez posla cijela obitelj se mora preseliti u manji stan, u kojem nije dozvoljeno držanje pasa. Florian je u depresiji jer se mora rastati od svog najboljeg prijatelja. Lassie je udomljena od strane grofa von Sprengela koji sa svojom 12 godišnjom unukom Priscillom putuje Sjevernim morem. Lassie koristi prvu priliku za bijeg i upušta se u dugo i avanturističko putovanje kroz Njemačku kako bi se vratila Florianu.

Mulan, avanturistički

Trajanje: 115′
Vrijeme projekcije: 4., 6. i 8.9. u 18 sati
Režija: Niki Caro
Uloge: Yifei Liu, Donnie Yen, Jet Li

Spektakularna epska priča o legendarnoj kineskoj ratnici Mulan.
Prema legendi, Hua Mulan, najstarija kći cijenjenog kineskog ratnika, po njegovoj je bolesti i starosti zauzela očevo mjesto u kineskoj imperijalnoj vojsci te je, pretvarajući se da je muškarac, spasila naciju u borbi protiv osvajača sa sjevera. Mulanina je hrabrost testirana na svakom koraku, ali njezina unutarnja snaga i ratnički potencijal pobjeđuju sve.

 

 

Objava Što birate za ovaj tjedan u kinu – horor, avanturu ili obiteljski film? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.