Prijava

Vaša prijava

Policijska vikend akcija: Zaustavljeni 55-godišnjak u Starom Čiču napuhao 1,7 promila

['akcija', 'alkohol', 'policija', 'vožnja pod utjecajem alkohola']

Policija je i ovog vikenda provela akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, a u tri dana su evidentirali sveukupno 26 prometnih prekršaja. Deset od njih su prekršaji nepropisne brzine kretanja vozilom, a četvero je kažnjeno zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Istaknuti rekorder je 55-godišnjak kojeg je policija zaustavila u Velikogoričkoj ulici u Starom Čiču oko 23:30 sati. Zaustavljen je kod kućnog broj 27 te je zatražen alkotest. Test je pokazao da je 55-godišnjak vozio s 1,7 promila. Privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola te je smješten u prostoriju za trježnjenje. Podnesen je i Optužni prijedlog nadležnom sudu.

Kroz vikend se nije dogodila niti jedna prometna nesreća.

Na području Zagrebačke županije su zabilježena 44 prekršaja vozača s alkoholom u krvi. Kod 19 vozača (43,2%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirana su dva mladih vozača (14,3%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Objava Policijska vikend akcija: Zaustavljeni 55-godišnjak u Starom Čiču napuhao 1,7 promila pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.