Prijava

Vaša prijava

Gorica opet vodeća po broju zaposlenih!

[]

Nedavno objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku o broju zaposlenih po gradovima u ožujku 2019. godine, pokazali su da je među vodećim gradovima po rastu zaposlenih Grad Velika Gorica sa 812 više zaposlenih, piše gradonačlenik.hr. Grad podržava poduzetnike nizom mjera i aktivnosti koje se najizravnije odnose na održivi razvoj obrta, malog i srednjeg poduzetništva, njihovo očuvanje, razvoj, konkurentnost, rast zaposlenosti, promociju poduzetništva te stvaranje poduzetništvu usmjerenog i obrazovanog kadra.

Pokrenute su i otvorene poduzetničke zone, svoje je mjesto tu našla Hrvatska pošta, Lidl, Atlantic Grupa, nedavno je otvoren i Eurospin, a stižu i drugi. Investitorima su osigurane poticanje mjere kroz subvencije i olakšice gdje se komunalni doprinos umanjuje u rasponu od 10 do 90 posto, a komunalne naknade se oslobađaju poduzetnici ako prvi puta započinju obavljati proizvodnu djelatnost u visini od 100 posto iznosa za prvu godinu, 50 posto za drugi i 25 posto za treću godinu.

Osim toga, portal piše i kako je Velika Gorica uvela i institut „osobnog investicijskog pratitelja“ u cilju što bržeg rješavanja administrativnih prepreka. “Njihova zadaća je pomaganje investitorima u ishođenju potrebne dokumentacije te u aktivnostima koje bi dovele do ostvarenja planirane investicije u najkraćem mogućem roku”

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Objava Gorica opet vodeća po broju zaposlenih! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Naučite svirati gajde, dude, ljericu…