Prijava

Vaša prijava

Kako pravilno gospodariti otpadom? Dođite na tribinu!

[]

Grad Velika Gorica i VG Čistoća od prosinca 2018. godine provode projekt edukacije i informiranja „Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice“. Projekt vrijedan 1,9 milijuna kuna, sufinanciran je 60,47 posto sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.–2020. godine“, a njegov je cilj kroz ukupno 22 aktivnosti educirati i informirati sve skupine građana Grada Velike Gorice o pravilnom gospodarenju otpadom, važnosti odvojenog sakupljanja otpada „na kućnom pragu“ i putem reciklažnih dvorišta te „zelenih otoka“, kako bi se tako sakupljeni otpad mogao reciklirati i pravilno zbrinuti, umjesto da završi na „divljim“ deponijama ili gradskom odlagalištu.

Još jedan način na koji možete saznati kako pravilno i pametno gospodariti otpadom je i dolaskom na tribinu koja će se održati u utorak,29. rujna s početkom u 14 sati. Tribina će se održati u konferencijskoj dvorani na I. katu gradskog stadiona Velika Gorica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 80 (južni ulaz) u Velikoj Gorici.

“Na tribini će biti predstavljen projekt „Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice“ te će biti riječi o svrsi i ciljevima pravilnog gospodarenja otpadom te tehnikama odvojenog sakupljanja otpada i smanjenja količina otpada odloženog na Odlagalištu komunalnog otpada Mraclinska Dubrava koje provodi gradsko komunalno društvo VG Čistoća d.o.o. Na tribinu su posebno pozvani predstavnici suvlasnika stambenih zgrada na području Velike Gorice, budući da u stambenim zgradama nastaje oko polovice svih količina komunalnog otpada koji treba pravilno zbrinjavati, ali i svi ostali zainteresirani građani, koji će moći postavljati pitanja i dobiti na njih stručne odgovore”, pozivaju organizatori.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji trebaju se prijaviti putem internetske poveznice http://www.vg-konferencije.com/.

Objava Kako pravilno gospodariti otpadom? Dođite na tribinu! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.