Prijava

Vaša prijava

Mali likovnjaci oduševili u Gradićima

[]

Jedinstvena likovna kolonija u Hrvatskoj, koja okuplja djecu i mlade, one najmlađe, možda i buduće likovne umjetnike čije vrijeme tek dolazi održana je u subotu u društvenom domu u Gradićima. U organizaciji KUD-a Gradići bila je ovo 5. Likovna kolonija, a okupila je 20 mališana koji su se likovno izražavali kroz dvije teme- etno tema o Turopolju i zavičaju te slobodna tema.

„Bez obzira na aktualnu epidemiološku situaciju mi smo ustrajali u tome da održimo našu koloniju i uspjeli smo, na što smo jako ponosni, sretni i zadovoljni“, rekla je predsjednica KUD-a Gradići Gordana Kovačić.

Najboljim slikarima i slikaricama podijeljene su i vrijedne nagrade, a ocjenjivao ih je žiri likovnih umjetnika na čelu s predsjednikom velikogoričkog ULIKUM-a, Ante Živković Fošar.

„Potičemo samostalnost, kreativnost i možemo biti ponosni na ove mlade nade koje će jednog dana zasigurno biti veliki umjetnici. Ovo je najbolji pokazatelj koliko ima talenata, pravih malih genijalaca i nade za likovnu scenu, za kulturu i umjetnost ne samo u našem gradu već cijeloj Hrvatskoj“, rekao je Fošar.

Klinci su se odlično zabavljali, kreirali, igrali se, ali i plesali, u čemu im je pomogao i tamburaški sastav KUD-a Gradići, a oduševljena likovnim radovima bila je i direktorica TZ Zagrebačke županije, Ivana Alilović koja je otvorila manifestaciju.

„Predstavljeni i izloženi crteži, motivi tradicije i baštine pokazuju koliko je važno i moguće pokazivati rad, spoj kulture i tradicije. Ovakve aktivnosti su ključne u njegovanju našeg kraja, kako bi i mladima pružili jedan pogled u prošlost, što će oni zasigurno cijeniti i njegovati u budućnosti“, zaključila je Alilović.

Objava Mali likovnjaci oduševili u Gradićima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.