Prijava

Vaša prijava

Ana Narandžić dobitnica Književne nagrade Albatros za 2020. godinu

['albatros nagrada', 'Biblioteka Albatros', 'knjiga', 'POUVG', 'Pučko otvoreno učilište']

Odabrana je dobitnica Književne nagrade Albatros. Ove godine ta je potvrda pripala Ani Narandžić iz Zagreba za zbirku kratkih priča „Što je život bez stereotipa“. Autorica se bavi mnogim temama koje sve nas okružuju, ali piše i o „svijetu, o virtualnosti i realnosti koju smo poznavali i koja polako nestaje.“

O nagradi je odlučilo tročlano povjerenstvo: Božidar Prosenjak, Maja Kušenić Gjerek i Darija Žilić – afirmirani književnici i dobri poznavatelji književnosti.

Ova nagrada se dodjeljuje od 1995. godine za autore iz Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku, uključujući i dijalekte. U obzir za nagradu dolaze sve književne vrste, a mogu se prijaviti autori koji nisu članovi profesionalnih književnih udruga. “Cilj nagrade je poticaj neafirmiranim autorima. Kontinuitet Nagrade i velik broj nagrađenih knjiga svjedoči da se radi o nagradi koja je zaživjela. Pogled na dosad objavljene knjige pokazuje raznovrsnost i književno bogatstvo.”, navode iz POUVG.

Književna nagrada “Albatros” dodijelit će se uoči Svete Lucije, odnosno Dana Grada Velike Gorice.

Objava Ana Narandžić dobitnica Književne nagrade Albatros za 2020. godinu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.