Prijava

Vaša prijava

SUTRA: Besplatna predstava Kazališta slijepih i slabovidnih ‘Novi život’

['dan bijelog štapa', 'dvorana Gorica', 'jučer sam se sjetio plave', 'kazalište slijepih i slabovidnih', 'POUVG', 'Pučko otvoreno učilište']

Povodom Dana bijelog štapa sutra, 14. listopada u 20 sati imate priliku pogledati predstavu ‘Jučer sam se sjetio plave’. Izvode je glumci iz Kazališta slijepih i slabovidnih „Novi život“.

Predstava je besplatna, ali je ulaznice potrebno podići na blagajni Dvorane Gorica najkasnije sat vremena prije, znači do 19 sati. Ova predstava progovara o sljepoći i feniksu koji se nakon rušenja svijeta digao iz pepela i obletio život i namijenjena je svim ljubiteljima kazališta.

Ova predstava je mala, ljupka prolaznica kroz vaše živote, izazovno odjevena da se okrenete za njom, ljubopitljiva i šarena pogleda, kako bi ste sat i nešto očijukali sa općom dušom. Ona nema potrebe za ljubakanjem, sa jeftinim i jednotrenutnim ispreplitanjem prstiju, nema poriva da vas „uštine za obraščić“ i probudi vam lažnu nadu u ljubav na prvi dodir, ona je kompozicija svih nas skupa, zagrljenih u Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“, nas kojima je žao svih koji nas sažaljevaju, nas koji dobro vidimo kako nas ne-gledaju i prave od nas kasicu za milodare, a mjesta u dvorani ostavljaju praznima, jer nismo dostojni biti kazalištem.

Redateljica je Petra Radin, koreograf Staša Zurovac, kostimografkinja Katarina Radošević Galić, scenograf Mario Mišković, oblikovatelj svjetla Nenad Lalović, autor glazbe Saša Miočić, tekst koji govori Vojin Perić uz Pink Floyd napisao je Vojin Perić. Glas djeteta daje Rita Miočić, a za izradu kostima zaslužna je Tamara Šantek-Zlatar iz Obrta za dizajn i proizvodnju “Zlatna nit”.

Igraju Dajana Biondić sa psom Zdenkom, Suzana Bliznac, Milenko Zeko, Vojin Perić, Loris Pilav. Inspicijentica je Nina Biondić, a tehničku podršku pružaju Antonela Šarić, Nenad Lalović, Branko Ostojić te Nikola Višić.

Objava SUTRA: Besplatna predstava Kazališta slijepih i slabovidnih ‘Novi život’ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.