Prijava

Vaša prijava

Mjesec hrvatske knjige uz književna druženja, besplatne upise i virtualna predstavljanja

['knjinica velika gorica', 'knjižnica', 'mjesec hrvatske knjige', 'Mjesec knjige']

Sutra počinje Mjesec hrvatske knjige koji će se obilježiti i u velikogoričkoj knjižnici. “Iako znamo da od izbijanja pandemije koronavirusa više ništa ne može biti isto, veselimo se što ćemo u Veliku Goricu ipak dovesti značajna književna imena i knjige o kojima se priča.”, govore iz knjižnice.

Program će trajati mjesec dana, do 15. studenoga, a prvo događanje kojim otvaraju program Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica je mali književni festival Turbooks u ponedjeljak, 19. listopada. Ove godine će se održati u smanjenom opsegu uz dva večernja književna druženja u ponedjeljak i utorak 19. i 20. listopada u Središnjem odjelu za odrasle. Gosti su Ivica Prtenjača i Maša Kolanović, a s njima će razgovarati Romana Perečinec.

Foto: Arhiva

Nakon toga stiže i naklada Libricon – najpoznatij domaći nakladnik putopisnih i pustolovnih izdanja. Oni će predstaviti knjigu Milana Majerovića-Stilinovića “Što sam naučio na planini”.

U duhu novog normalnog pripremaju i virtualno predstavljanje knjige “Spisateljsko oko” Nade Mihoković-Kumrić. Kako navode iz knjižnice, uskoro će ta knjiga biti predstavljena u obliku književnog priloga koji će se moći pogledati na Youtube kanalu knjižnice.

Osvojite besplatno članstvo u knjižnici!

Foto: Kronike Velike Gorice

Osim toga, knjižnica Galženica pripremila je niz virtualnih programa u koje se možete uključiti i osvojiti besplatno članstvo u knjižnici – ispunite online upitnik i saznajte jeste li stručnjak za klimatske promjene, uputite se u čitateljsku pustolovinu u prirodi ili sudjelujte u foto natječaju “Drvo – papir – knjiga”.

U suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj od 15. listopada do 15. studenoga u izlozima Knjižnice Galženica bit će postavljena izložba “Naš planet – naša budućnost” kojom će se predstaviti EU publikacije, tiskani i promotivni materijali koji promiču Europski zeleni plan.

Besplatan upis za prvašiće

Kao i godina do sada, svi prvašići se i ove godine mogu besplatno upisati u knjižnicu tijekom trajanja cijelog Mjeseca hrvatske knjige i to u Dječjem odjelu i u Knjižnici Galženica. “Svi prvašići koji se upišu u Dječjem odjelu tom dobivaju i Čitatovnicu – čitateljsku putovnicu u kojoj svoj put do pohvalnice i malog dara djeca grade upravom posudbom i čitanjem knjiga. Dječji odjel ove će godine dodijeliti i nagradu za najčitača/icu članu s najvećim brojem pročitanih knjiga.”

OVDJE možete pronaći program cjelokupnog Mjeseca hrvatske knjige 2020. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica.

Objava Mjesec hrvatske knjige uz književna druženja, besplatne upise i virtualna predstavljanja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.