Prijava

Vaša prijava

Nastavak Turbooksa uz Mašu Kolanović i razgovor o njenom stvaralaštvu

['mjesec hrvatske knjige', 'turbooks']

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica održava se festival Turbooks u nešto manjem obimu nego godina do sada.

Nakon jučerašnjeg razgovora i druženja s književnikom Ivicom Prtenjačom Yvesom, danas u središnji odjel knjižnice stiže Maša Kolanović. Maša Kolanović jedna je od najosebujnijih proznih književnih autorica suvremene hrvatske književnosti, a
njezina kvaliteta ove je godine prepoznata i izvan granica Hrvatske.

Osim što je njezina zbirka priča „Poštovani kukci i druge jezive priče“ nagrađena državnom nagradom Vladimir Nazor za područje
književnosti, u jeku korona krize dodijeljena joj je i Nagrada Europske unije za književnost (European Prize for Literature – EUPL) koja prepoznaje nove književne talente diljem Europe.

Maša je osim toga docentica na Katedri za noviju hrvatsku književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a ostale njezine stručne i aktivističke angažmane teško je pobrojati. Prije „Poštovanih kukaca“ objavila je još tri knjige fikcije: ”Pijavice za usamljene”, ”Sloboština Barbie” i ”Jamerika: trip”. Najviše o „Poštovanim kukcima“, ali i svemu ostalome, s Mašom Kolanović razgovarat će Romana Perečinec.

Razgovor počinje u 19 sati u Središnjem odjelu za odrasle na adresi Zagrebačka 37.

Objava Nastavak Turbooksa uz Mašu Kolanović i razgovor o njenom stvaralaštvu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.