Prijava

Vaša prijava

Unutarstranački izbori HDZ-a održavaju se ove nedjelje

['HDZ', 'hrvatska demokratska zajednica', 'Krešimir Ačkar', 'unutarstranački izbori']

Ove nedjelje, 22. studenoga, će se održati unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Kako navode, riječ je o izborima na kojima članovi stranke glasuju za svoje dužnosnike, predsjednika i dopredsjednike, na gradskoj i županijskoj razini, te za nove članove Gradskog odbora HDZ Velika Gorica i izaslanike na županijsku izbornu skupštinu HDZ-a Zagrebačke županije.

U Velikoj Gorici je više od 2700 članova HDZ-a, a svi oni imaju pravo dati svoj glas za predsjednika i tri dopredsjednika HDZ-a Velika Gorica, te za predsjednika i četiri dopredsjednika HDZ-a Zagrebačke županije.

Za predsjednika HDZ-a se kandidirao samo Krešimir Ačkar

Kandidaturu za predsjednika velikogoričkog HDZ-a u propisanom roku podnio je samo aktualni predsjednik HDZ-a Velika Gorica Krešimir Ačkar, a za mjesta trojice dopredsjednika stranačke gradske organizacije natječe se osam kandidata i to: Tomislav Gruja, Josip Jerleković, Ervin Kolarec, Roman Krunić, Jurica Mihalj, Ivica Prnjak, Ivan Rak i Rudolf Vujević (navedeni abecednim redom).

Izaslanici koji su još u rano proljeće ove godine izabrani na unutarstranačkim izborima u svojim Temeljnim organizacijama HDZ-a, njih 158, tog će dana još i birati novi saziv Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica (31 član), te 28 izaslanika za izbornu skupštinu HDZ-a Zagrebačke županije. Rok za podnošenje kandidatura za Gradski odbor HDZ-a Velika Gorica i izaslanike za županijsku izbornu skupštinu istječe u petak, 20. studenoga u 8,00 sati ujutro.

Izbori uz sve epidemiološke mjere

Biralište, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama bit će otvoreno u prostoru SRC Udarnik Kurilovec od 8 do 19 sati. “Na samom biralištu biti će provođene sve propisane epidemiološke mjere (mjerenje tjelesne temperature i dezinfekcija ruku), a svi glasači dužni su nositi zaštitnu higijensku masku i obvezno koristiti svoju kemijsku olovku. Preporučamo i korištenje zaštitnih higijenskih rukavica.”, navode iz HDZ-a.

Pravo glasa imaju svi članovi HDZ-a s područja Grada Velika Gorica koji su upisani u Registar članova stranke kojeg vodi Središnjica HDZ-a. Glasači, članovi stranke, na biralištu se identificiraju svojom osobnom iskaznicom ili drugim valjanim osobnim dokumentom.

21. studenoga biti će organizirano glasovanje za članove HDZ-a koji su u samoizolaciji, a koji se ranije moraju prijaviti Gradskom izbornom povjerenstvu najkasnije do petka, 20. studenoga do 12,00 sati na e-mail hdz.vgorica@gmail.com

Objava Unutarstranački izbori HDZ-a održavaju se ove nedjelje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.