Prijava

Vaša prijava

Dođite na Mjesec naše dobre hrane!

[]

Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG), u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu pokreće niz on line događanja pod zajedničkim nazivnikom “Mjesec naše dobre hrane” kojima je cilj predstaviti i stvoriti bolji, održivi prehrambeni i ekološki sustav za vrijeme i nakon COVID-19 pandemije. Sva su događanja potpuno besplatna, a možete ih pratiti na webu, putem Youtube kanala ZMAG-a ili Facebooka.

Mjesec naše dobre hrane započet će u subotu, 28. studenoga 2020. cjelodnevnim događanjem na temu Održivi prehrambeni sustavi u vremenu poslije krize COVID-19 s početkom u 10 sati.

“Ova godina donijela je brojne promjene za svjetske prehrambene sustave. U samo nekoliko mjeseci, COVID-19 je zaustavio i preobrazio dosadašnji način proizvodnje i distribucije hrane Hranjiva i sigurna hrana omogućuje zdrav i produktivan život, a bezbroj načina na koje proizvodimo, obrađujemo i konzumiramo hranu – naši prehrambeni sustavi – dodiruju svaki aspekt ljudskog postojanja. Kada dobro funkcioniraju, prehrambeni sustavi imaju moć čuvati Zemlju i okupljati nas oko stola gdje hrana postaje simbol druženja i prisnosti”, poručuju organizatori.

Mjesec naše dobre hrane donosi i online panel koji će se održati 9. prosinca 2020., a na kojem će se raspravljati o strategiji Republike Hrvatske za ostvarivanje ciljeva postavljenih Europskim zelenom planom. Ova će se serija događanja zatvoriti prikazivanjem proslavljenog filma Kiss the Ground u subotu, 19. prosinca 2020. u 16 sati u kinu Tuškanac, a program će popratiti i zanimljive te praktične radionice.

Mjesec naše dobre hrane serija je događanja koja će se odvijati od kraja studenoga tijekom prosinca 2020., uživo i online, a koja u fokusu imaju propitivanje postojećih modela proizvodnje hrane te predstavljanje primjera iz prakse i pozitivnih utjecaja ekoloških modela proizvodnje hrane na naše prehrambene sustave, zdravlje, planet i buduće generacije.

Objava Dođite na Mjesec naše dobre hrane! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.