Prijava

Vaša prijava

“Education for new eco generation” nastavak aktivnosti

[]

           

                   
                 

 

Provedba projekta “Education for new eco generation” koji LAG Zrinska gora – Turopolje provodi s partnerom OŠ “Mladost” Lekenik se nastavlja. Završetkom prvog dijela aktivnosti koji je uključivao radionice o ekološkom načinu života, sadnji bilja te radionice o održivom razvoju i kompostiranju, učenici su nastavili voditi brigu o biljkama. Razne sadnice bilja koje su učenici uz pomoć volontera – 2 mame i učiteljice biologije zasadili tijekom održane prve radionice u sklopu Projekta, ovih dana su mogli ubrati plodove svoga rada. Brinući o zasađenim biljkama učenici aktivno sudjeluju u projektu te na praktičnom primjeri uče o ekološkom načinu života te održivom razvoju u lokalnoj zajednici. Plodovi koje su učenici ubrali su iskorišteni u pripremi hrane za učenike u školi.

Na radionicama sudjeluju učenici 7. i 8. razreda OŠ Mladost Lekenik, a na svakoj radionici je bilo prisutno više od 60 učenika.

Kroz evaluacijski upitnik koji je učenicima dostavljen putem e-mail adrese, većina učenika (98,1%) se izjasnila da su im radionice bile zanimljive te da im je stečeno znanje na radionicama korisno te primjenjivo u svakodnevnom životu. Također, nekolicina učenika se izjasnila o temama o kojima bi htjeli više naučiti, a to su: kako saditi maline, smokvu, presađivati bilje i sl.

Učiteljica biologije je svim učenicima koji sudjeluju u projektu dostavila mali kviz znanja sa pitanjima vezanim za održane radionice. Učenici su uspješno riješili kviz te pokazali da su usvojili znanje koje su stekli na održanim radionicama.

Slijedi nastavak radionica koje će se održati u idućem polugodištu, a odnose se na temu “kako postati školovani ekološki poljoprivrednik” te razradu ideja i kreiranje projektnih prijedloga vezanih uz ekologiju i održivi razvoj.