Prijava

Vaša prijava

Natječaj Inin Zeleni pojas 2024

[]

INA – Industrija nafte, d.d. provodi „Zeleni pojas“ – program koji se bavi zaštitom okoliša i prirode, a u čijem je fokusu sufinanciranje projekata i uključivanje lokalne zajednice u aktivnosti poput revitalizacije zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka, pošumljavanja, edukacije o ekologiji, ublažavanja klimatskih promjena i prilagodbe na klimatske promjene te drugih aktivnosti u području zašite okoliša, prirode i klime.

Poseban program ovogodišnjeg Ininog Zelenog pojasa 2024. je proširenje zelenih površina u naseljenim mjestima i gradovima, kako bi se proširilo područje koje pruža ekološke, estetske, zdravstvene i klimatske dobrobiti za zajednicu. Zagađenje zraka u naseljenim mjestima posebno zimi, te sve opasnije ljetne žege i toplinski valovi, dovele su do trenda pojačane sadnje zelenila u gradovima i naseljima. Zeleni otoci kao zaštita od sve jačeg sunca, te  sadnja stabala na svakoj slobodnoj površini pa čak i na gradskim krovovima, postaje sastavni dio zelenih politika.

Program je namijenjen organizacijama civilnog društva, javnim ustanovama, uključujući i obrazovne (škole, vrtići, fakulteti), parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj.

  • Maksimalni mogući iznos sufinanciranja po projektu iznosi 6.000,00 EUR.
  • Kandidati koji se prijavljuju za program moraju, financijski ili materijalno, pridonijeti 30% od ukupnog proračuna namijenjenog za projekt (materijalni doprinos može biti iskazan kroz honorare voditelja i suradnika na projektu, korištenje opreme i sl.)
  • INA je u mogućnosti sufinancirati odabrane projekte tek po potpisu sponzorskog ugovora s odabranim organizacijama – potpisivanje ugovora predviđeno je do 1.6.2024. godine;  projekt mora biti završen do 30.11.2024.

Više informacija o Natječaju dostupno je ovdje

 

Izvor: https://zelenipojas.ina.hr/