Prijava

Vaša prijava

Radionica za LAG-ove u Opatiji


U Opatiji se od 23.-25. studenog 2017. g održala nacionalna stručna radionica za lokalne akcijske grupe (LAG-ovi) iz cijele Hrvatske, koju su organizirali LEADER mreža Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), te kao lokalni suorganizator LAG Terra liburna. Radionica je bila namjenjena LAG-ovima, te su na radionici sudjelovalo je preko 120 predstavnika LAG-ova i članova Upravnih odbora LAG-ova.

Navedena stručna radionica ”Priprema za implementaciju metodologije provedbe LEADER-CLLD podmjera 19.2. i 19.3. u okviru provedbe Mjere 19, Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.“, posljednja je u nizu održanih radionica prije početka provedbe lokalnih strategija razvoja LAG-ova, a na istoj su detaljno raspravljene procedure za raspisivanje natječaja LAG-ova i evaluaciju pristiglih projekata.

Prvi dan radionice sudionicima su prikazane detaljno razrađene smjernice i prateće edukacije za pripremu partnerstva, kao i tijela LAG-ova za provedbu Lokalnih razvojinih strategija i samih LAG natječaja. Prvi dan radionice predavanje je podržao i g. Ivan Ciprijan iz Ministarstva poljoprivrede.

Drugog dana radionice svi sudionici educirani su o detaljnim pravcima djelovanja pri samoj pripremi natječaja, kao i smjernicama koje su važne za provedbu natječaja LAG-ova. Također, sudionici radionice su dobili detaljne upute i smjernice za kontrolu i evaluaciju projekata prijavljenih na natječaj, te za donošenje završnih odluka. Radionicu je vodio g. Ivo Dolić iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Treći dan radionice domaćinski LAG Terra liburna predstavio je i prikazao sudionicima radionice na terenskom obilasku primjere dobre prakse sa područja koje obuhvaća LAG Terra liburna. Svi sudionici i predstavnici LAG-ova sudjelovali su u sportskim aktivnostima u Rukavcu, kao i obilasku grada Kastva. Sudionici su također imali priliku kušati autohtone specijalitete članova LAG-a Terra liburna.