Prijava

Vaša prijava

‘Život kak ringišpil’ večeras na Danima svetog Vida u Mraclinu


Ako želite doznati što se dogodi kada naše seosko gospodarstvo posjeti europski činovnik, a naši ljudi počnu razmišljati o tome kako na najlakši način izvući novac iz europskih fondova, dođite na predstavu ‘Život kak ringišpil’. Djelo autorice Štefice Fanjek, u izvedbi Amaterskog kazališta Zamka iz Zeline, možete pogledati u Društvenom domu Mraclin večeras od 20,30 sati.

– Ovu predstavu se isplati pogledati zato što na komičan način govori o našoj svakodnevici, a javlja se čitav niz situacija koje vrlo vjerno i slikovito prikazuju sve ono što možemo vidjeti u medijima – rekao nam je predsjednik KUD-a Dučec Vjekoslav Kovačić.

Predstava se održava u sklopu manifestacije Dani svetog Vida, koju u Mraclinu do nedjelje organizira KUD Dučec. Posjetitelje očekuje bogati kulturno-umjetnički program.

Sutra će prof. dr. sc. Alojz Jembrih predstaviti svoju knjigu „Tragom turopoljske povijesti“. Ova je knjiga prvi obuhvatniji pregled turopoljske povijesti još od vremena Emilija Laszowskog, te stoga za sve Turopoljce ima poseban značaj.

Na tamburaškoj večeri u petak 19. lipnja predstaviti će se svi mraclinski tamburaši (TS Alibi, TS Lajbeki, TS Dobre duše, TS Modra Galica, tamburaški orkestar KUD-a Dučec), ali i gosti, Tamburaški sastav Tamburgeri iz Markuševca

U subotu 20. lipnja DVD Mraclin organizira Drugi memorijal „Tomislav Hrkovec“, natjecanje vatrogasnog podmlatka (djeca od 6 do 12 godina). NK Mraclin organizirati će veteranski turnir nakon kojeg slijedi zabava.

Dane svetog Vida zatvorit će nedjeljni nastup svih folklornih i tamburaških skupina KUD-a Dučec, kojima će se na pozornici pridružiti gosti KUD-a Nova zora iz Donje Lomnice.

Izvor: VG Kronike

Post ‘Život kak ringišpil’ večeras na Danima svetog Vida u Mraclinu je prvi puta viđen na MRACLIN . HR .