Prijava

Vaša prijava

Danas na programu Dana svetog Vida: Prezentacija knjige “Tragom turopoljske povijesti”


Danas će u sklopu Dana svetog Vida prof. dr. sc. Alojz Jembrih predstaviti svoju knjigu „Tragom turopoljske povijesti“. Prof. dr. sc. Alojz Jembrih poznati je filolog i slavist, povjesničar umjetnosti i redoviti profesor hrvatske književnosti starijeg razdoblja na Hrvatskim studijima. Ova je knjiga prvi obuhvatniji pregled turopoljske povijesti još od vremena Emilija Laszowskog, te stoga za sve Turopoljce ima poseban značaj. Iako o ovoj temi postoji dosta radova, dr. Jembrih uspio je baciti novo svjetlo i prikazati njezinu zanimljivost i značajnost. Možemo biti ponosni što je turopoljska povijest dobila tako pedantnog istraživača i interpreta. Ova je knjiga dragocjeno štivo za proučavatelje i studente hrvatske književnosti i povijesti, ali i za “obične” čitatelje koji će pronaći obilje intrigantnih detalja i steći živu sliku o obrađenim temama

Početak događanja je u 20.30 sati na Zgradi. U programu će sudjelovati i Ratko Cvetnić te mraclinski tamburaški sastav Lajbeki.

naslovna

Post Danas na programu Dana svetog Vida: Prezentacija knjige “Tragom turopoljske povijesti” je prvi puta viđen na MRACLIN . HR .