Prijava

Vaša prijava

Što je s učeničkim pokazima?


Početak nove školske godine je pred vratima, a učenici srednjih škola koji putuju javnim prijevozom ZET-a još ne mogu do svojih besplatnih pokaza.

 

Što je s prijevozom učenika pitaju se i brojni roditelji. U Gradu su nam odgovorili kako se čeka odluka Vlade Republike Hrvatske.

 

– Vlada je uvijek do kolovoza donosila odluke o sufinanciranju prijevoza učenika, a sad je nema. Osobno sam listao donesene odluke kako bi provjerio, ali još nije donešena. Lani je odluka o sufinanciranju javnog prijevoza učenika donešena 28. kolovoza, pa potom u siječnju ove godine. Do sada je prijevoz učenika Vlada sufinancirala sa 75 posto, a Grad je izdvojio preostalih 25 posto kako bi gorički učenici koji putuju u zagrebačke škole imali besplatan prijevoz – rekao nam je pročelnik Zvonko Kunić.

 

– Odluku o financiranju međugradskog javnog prijevoza za učenike srednjih škola Vlada će,  kako očekujemo, donijeti tijekom sljedećeg tjedna. Dakle, bit će kao i lani – poručila je Gordana Zuccon, glasnogovornica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

 

Učenici će se stoga morati još malo strpiti, no činjenica je da škola počinje u ponedjeljak, pa je vrlo vjerojatno da će se ponoviti već dobro uhodani scenarij kada učenici kupuju pokaz, a tek naknadno, kad se sklope ugovori s prijevoznicima, dobivaju povrat sredstava uz predočenje računa.

Izvor: vgdanas.hr

Post Što je s učeničkim pokazima? je prvi puta viđen na MRACLIN . HR .