Prijava

Vaša prijava

U pripremi 11. Turopoljska kobasijada


tmp_12459-kubasa11643719697

Teri Turopolec najbolšu kobasu dela“, znat će se nakon 11. Turopoljske kobasijade koju priprema Plemenita opčina turopoljska u Kurilovcu 19. ožujka 2016. godine.

Zaprimanje uzoraka je od 18 sati te kobasičari trebaju priložiti tri komada uzorka (oko 30 dkg). Sudionici moraju potpisati i uvjerenje da je meso veterinarski ispitano, a zbog čega se jedan uzorak i čuva. Nešto iza 20 sati ćemo saznati „do najbolšu kobasu dela“. Dok se čekaju rezultati, uz druženje, saznat ćemo nešto više i o pripremanju suhomesnatih proizvoda od turopoljskog pajceka koje će predstaviti dr.sc. Danijel Karoly s Agronomskog fakulteta koji provodi istraživanje o našem pajceku u sklopu europskog Treausure projekta.

Uz očuvanje tradicije pravljenja kobasa, ocjenjivanje proizvoda i druženje, uz glazbu za koju će se pobrinuti tamburaši, ova manifestacija pomaže podizanju i ukupne kvalitete proizvođača domaćih kobasica. Prošlogodišnja Kobasijada ocijenila je 45 uzoraka. Svi oni koji se mogu svojom kobasom pofaliti, sada imaju priliku i saznati od stručnog žirija kakve to kobase pripremaju. Komisija ocjenjuje okus, miris, boja i prerez odnosno izgled i opći dojam domaćih kobasa.

Izvor: turopolje.hr

Post U pripremi 11. Turopoljska kobasijada je prvi puta viđen na MRACLIN . HR.