Prijava

Vaša prijava

“Dučec” na gostovanju u Novoj Gradišci


Na poziv Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“, članovi KUD-a „Dučec“ u subotu 14. travnja gostovali su u Novoj Gradišci. Nastupivši uz domaćina u programu koncerta „Trenk i prijatelji“ „Dučec“ se predstavio dvjema koreografijama: Pjesmama i plesovima Zagorja, koju je izvela mlađa plesačka skupina, zatim Pjesmama i plesovima Turopolja, u izvedbi srednje plesačke skupine. Ženska vokalna skupina otpjevala je tri pjesme iz Turopolja, uz pratnju mlađe tamburaške skupine, koja se predstavila i svojom samostalnom točkom Prigorskog intermezza.

Nakon završetka koncerta, koji je održan u prepunom Domu kulture, prisutnima se obratila, i sve srdačno pozdravila, gospođa Verica Vuković, predsjednica HKUU „Trenk“, zahvalivši „Dučecu“ na dolasku i sudjelovanju u programu. Predsjednik „Dučeca“ gospodin Matija Kos zahvalio se na pozivu, te ukratko ispričao kako su preko naših mještana Božice i Marka Krznarića, uspostavili kontakt sa domaćinima. Dogovorena je daljnja suradnja između dvaju društava, te se „Trenkovci“ očekuju na jesen u Mraclinu.

Po završetku koncerta, upriličena je večera u Vatrogasnom domu, koju su priredili vrijedni domaćini, te je nastavljeno druženje uz pjesmu i ples. Svojom gostoljubivošću i velikim srcem slavonskim kojim su osvojili Mraclince, ovo će gostovanje članovi „Dučeca“ sa sigurnošću još dugo pamtiti. KUD „Dučec“ se zahvaljuje gospođi Božici i gospodinu Marku Krznarić, te gospođi Verici Vuković, na lijepo provedenim trenucima u Novoj Gradišci.

Fotografije: Vesna Tafra

Post “Dučec” na gostovanju u Novoj Gradišci je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.