Prijava

Vaša prijava

III. memorijalni turnir u preferansu “Nikola Galeković – Ben”


Memorijalni turnir u preferansu “Nikola Galeković – Ben” ove je subote, 14.travnja, doživio svoje treće izdanje i ponovno potvrdio prokušanu narodnu i sportsku mudrost da se ekipa koja pobjeđuje jednostavno – ne mijenja. Črna majčica zemljica je obrnula još jedan krug oko sunca, a vrijeme, mjesto, igra, akteri i popratno iće, piće i šport za zube se nisu promijenili. Zašto i bi kad funkcioniraju. Promijenilo se samo ono što je u ishodištu svakog natjecanja – pobjednik.

No, krenimo redom: logistika, organizacija, lokacija i sistematizacija turnira djelo su Nikole Cvetnića Esperantovog u cilju spomena na pokojnog prijatelja koji ga je uveo u prevrtljivi svijet preferansa. Poznato je da svaka partija preferansa koja drži do sebe i pravila može trajati vječno, pa je tako i ovaj turnir, ponovno i rutinski, poprimio maratonske razmjere. Varljivo i dugo čekano podnevno travanjsko sunašce već je odavno prešlo u noć i taman se nalazilo negdje nad Kinom, kad su zbrojeni i oduzeti posljednji bodovi i proglašeni pobjednici.

Poštenja radi valja reći da na turnir nije moguće ući niti kvalifikacijama, niti lobiranjem, niti plavim kovertama, niti lijepim očima ni slatkim riječima, već samo i jedino na poziv organizatora, a statistike radi treba dodati da je karta svoje prevrtljivo lice opet pokazala činjenicom da pobjedniku prva dva memorijala, gospodinu Veljku Kustecu, nije dopustila čast da to osjeti i treći put. Štoviše, slavni dvostruki pobjednik, gospodin Kustec ove je godine ponio neslavnu titulu posljednjeg. Pogleda čvrstih, kao u pjesmi i kao u svakoj drugoj partiji, ponovno je bilo dovoljno, a prsti su ovaj put bili ljepljivi samo od domaćih delicija….

Organizator Nikola se ove godine posebno zahvaljuje svojoj supruzi Barbari, koja je s malom Frankom u naručju iznjela najveći logistički teret kroz cijeli dan i noć. Organizator Nikola također od srca zahvaljuje i supruzi našeg Bena – gospođi Marici Galeković – kao i cijeloj obitelji Galeković na iznimnom doprinosu i finim slatkim delicijama, svojoj punici – gospođi Štefici Lučić – na finim mađaricama, gospođi Veri Vincek za prilog ručku i gospodinu Igoru Kovačiću na odličnom grahu s buncekom i šunkom. Kad se u grubo pogleda, posla oko organizacije je imalo pola sela.

Rezultati III. memorijalnog turnira Nikole Galekovića – Bena:

Majstoricu za prvo mjesto odigrali su četvorica najboljih, među kojima je boje Mraclina branio iznimno raspoloženi Zdravko Štuban – Đafa, premda je s odmicanjem vremena gubio na snazi i izdržljivosti. Rezultat majstorice
1. Marijan Šakić – PEHAR I ZLATNA MEDALJA
2. Lav Božićević – SREBRNA MEDALJA
3. Zlatko Penava – BRONČANA MEDALJA
4. Zdravko Štuban – Đafa – MALA BRONČANA – za sudjelovanje u majstorici

Rezultat utješnica
5. Ivan Roso
6. Darko Herceg
7. Mirko Petraš

Rezultati luzerice
8. Dragutin Cvetnić – Bebek
9. Vlado Šakić
10. Nikola Cvetnić
11. Veljko Kustec – ŠPERPLOČA MEDALJA – luzer godine

Iskrene čestitke Marijanu Šakiću na potpuno zasluženoj pobjedi, te više sreće,spretnosti i mudrosti ostalim sudionicima na sljedećem, nako dragi Bog da, IV. memorijalnom turniru Nikole Galekovića – Bena u travnju 2019. godine.

Tekst (većinom): Stjepan Galeković
Tekst (tehnički podaci turnira): Nikola Cvetnić
Foto: Nikola i Stjepan Galeković

Post III. memorijalni turnir u preferansu “Nikola Galeković – Ben” je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.