Prijava

Vaša prijava

Tamburaši ponovo razigrali prepuni Dom


KUD Dučec je četvrti dan za redom napunio mraclinski Društveni dom i posjetiteljima u sklopu Vidovih dana pružio nezaboravan glazbeni događaj. Sedam tamburaških selekcija i mraclinski zet Pero Rogan, tijekom cijele  večeri bili ‘pod aplauzima’ razdraganih gostiju. Na pozornici su se smjenjivale generacije tamburaša, a svaka je sa sobom nosila dah godina i pjesme kojima su nekad, a većina njih i sad,  razveseljavali naše duše i srca.

Koncert je tradicionalno završio zajedničkom pjesmom svih sudionika  ‘Turopolje moje drago’. U centru pozornice stajali su najzaslužniji za izvrsno stanje Dučeca: donedavni predsjednik Vjekoslav Kovačić Kova, sadašnji predsjednik Matija Kos i dugogodišnji voditelj većine selekcija Željko Kravarščan Studo.

Posjetitelji su uz dobru kapljicu, do ranih jutarnjih sati  pjevali i svirali tamburaške melodije a najviše su nam godile izvorne mraclinske popevke.

Večeras s početkom u 20.30 sati očekujemo nastavak Dučecove balade uz Večer vokalnih sastava iz Velike Gorice i ostalih dijelova Lijepe naše. Danas je dan mjesnog nam zaštitnika sv. Vida pa preporučujemo svim gostima i mještanima da se prije nastupa klapa, priključe trodnevnoj duhovnoj pripremi koja do subote traje u našoj kapelici, s početkom u 19 sati.

Post Tamburaši ponovo razigrali prepuni Dom je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.


Ukupni ekipni rezultati Croatian Makers lige 2017./2018.

Kvarner u finalu, Gorica se zamalo vratila iz ponora