Prijava

Vaša prijava

Svi na Hajduk!?!


U nedjelju, četvrtog dana studenog 2018.godine, zasvijetlit će ‘petrolejka na kraju grada’, na naš najveći stadion stići će nekad veliki i nekad gospodski klub, kojem su dušu dali praški študenti i koji je nekad živio vječno. Danas živi i štuca. Danas u njihovim hodnicima više nema Duje, Pegule, Tončija i Meštra, nema pravih veznih igrača i ne zna se kada treba zaigrati bunker, niti tko će ‘zabijat gole, a tko su dvije spojke’. Ali to su njihovi problemi i upravo ih zbog njih – i još tisuću uličnih stvari – više ne cijenimo.

U nedjelju, četvrtog dana studenog 2018.godine, zasvirat će neke druge arije na našem najvećem stadionu. Na onom istom gdje su se spojili politika, ekonomija i šport, kombinacija o kojoj sanjaju svi športski fanatici, kao što pijanci sanjaju o starom vinu i mladoj gazdarici. Nakon samo deset godina Gorica je postala nogometni hit, čovjek iz susjedstva Črnko – inače pričuvni golman Poleta – nogometni vizionar, a Sergej trener koji je ‘ispekao jestivu pitu’. Jedini joj je nedostatak što i ona, kao i sva jela, ima vijek trajanja. A koliko će cijela priča trajati ovisit će jedino i isključivo o litavskim investitorima. Oni su priči dali drugu dimenziju. I podosta sredstava. Divljenje i Gradu koji je zaista ‘zavukao u vlastiti šajtoflin’, i Blažu koji je mnogo toga odradio, vrhunski.

U nedjelju četvrtog dana studenog 2018.godine na tribini će se naći i ‘stari šljakeri’, i iako Pevi Mišerić još uvijek ne može oprostiti ‘gaženje imena Radnik’ nije isključeno da će i on – baciti oko. I iako neki još uvijek pokušavaju pomiriti Radnik i Goricu – dakako iz samo sebi znanih razloga – naredne godine slavi se ‘cener’ i ne sumnjamo da će biti prava obljetnica, te da će i Davor Šuker i ovi i oni pohoditi u Pučko otvoreno učilište i do nekih sati ostati u Clubu 100, uz tamburicu i harmoniku, svejedno je. . A sve što se nekad zvalo Radnik danas stanuje podno tribina našeg najvećeg stadiona i bavi se ne nogometom, već kuglanjem. I čini to u trećem rangu natjecanja. Slijedeće godine slavi se 50 godina košarkaške Gorice i 10 godina nogometne Gorice. Nenad Črnko je već odavno shvatio da je ‘najveće postignuće da budeš ono što jesi u svijetu koji konstantno pokušava od vas napraviti ono što nisi.’ Za većinu ljudi život je pak poput ružnog vremena, stanu i čekaju da prođe.

U nedjelju, četvrtog dana studenog 2018.godine, krenut će se oprezno, kako se to već navodno i pametno igra svih tih kola koja su izbacila imena Kahlina, Atiemwen, Zwolinski, a povijest se piše od onog trenutka kada se lijepim velikogoričkim travnjakom ‘razliju luxi svjetlosti’ i kada raditi krenu reflektori jakosti 10,5 milijuna kuna.

Zato u nedjelju četvrtog dana studenog 2018.godine – svi na Hajduk!?!

Ja sam dobio pozivnicu za četvrtak, osmog studenog 2018.godine. Ja ću – na Dinamo!!!