Prijava

Vaša prijava

“Anđele” posjetile Krapinu i Kumrovec


Društvo žena „Anđela Lovreković“ povodom Dana žena, organiziralo je za svoje članice izlet u Hrvatsko Zagorje. Ovaj puta „Anđele“ su posjetile Krapinu i Muzej krapinskih neandertalca, te Staro selo u Kumrovcu.

Muzej krapinskih neandertalaca – kojemu je jedan od autora projekta i realizator stalnog postava, gospodin Željko Kovačić, poznati arhitekt mraclinskih korijena – „Anđele“ su posjetile u prvom dijelu izleta. Muzej se nalazi neposredno uz glasovito nalazište pračovjeka na Hušnjakovu brijegu, u sklopu pretpovijesnoga parka u Krapini. Nakon obilaska muzeja „Anđele“ su krenule put Kumrovca i „Starog sela“, sela u kojem je vrijeme stalo prije više od stotinjak godina. Lijepo uređene zagorske hiže u sebi su sačuvale povijest i govore nam o načinu života ondašnjih stanovnika Kumrovca.

Povodom Dana žena, „Anđelama“ je u Vili „Zelenjak – Ventek“ priređena odlična večera uz glazbu, gdje su svoj dan obilježile uz pjesmu i ples. Povratak je slijedio kući u ranim jutarnjim satima, a ovim izletom nastavile su istraživanje prelijepog nam Hrvatskog Zagorja. Slijedeći izlet, rekle su nam,  slijedi u jesen prema nekom novom odredištu u Zagorju. Možda Varaždin, Trakoščan, još ne znaju, ali putovanje Lijepom našom se nastavlja.