Prijava

Vaša prijava

Posjeta Škole za medicinske sestre Mraclinu


Društvo žena „Anđela Lovreković“ u suradnji sa Školom za medicinske sestre Mlinarska iz Zagreba organiziralo je posjet Mraclinu. Stotinu učenika III. razreda, posjetilo je Mraclin u utorak 12. i četvrtak 14. ožujka u sklopu nastave na terenu, kako bi se upoznali sa životom i radom sestre Anđele Lovreković, te ulozi dr. Andrije Štampara, vezano uz asanaciju sela.

Učenici su sa svojim profesoricama u Mraclin stigli vlakom, te ih je predsjednica Društva Vesna Tafra povela Nazorovom ulicom do kuće u kojoj je živjela sestra Anđela, pokazala školu, Kapelu svetog Vida, te lijepo i novo uređen obiteljski muzej obitelji Zlatka i Jasne Kovačić, Drevov grunt. Obilazak je završen na Zgradi, gdje su ih u ambulanti dočekali dr. Frano Barta i sestra Mirica Bačurin. Vesna Tafra je na kraju održala kratko predavanje o povijesti sela, asanaciji i što je ona značila za selo, a naglasak je stavljen na život i rad sestre Anđele, koja je živjela Mraclin.

Svoje goste „Anđele“ su počastile štruklima s tropom, te je kratko druženje nastavljeno u Društvenom domu. Sudeći po knjizi dojmova u koju se se upisali učenici i profesorice, boravak u Mraclinu učenicima je bio ugodan, te postoji mogućnost stalne suradnje Društva žena sa Školom za medicinske sestre.

Predsjednica Vesna Tafra zahvaljuje se svojim članicama: Loreti Gerić, Dijani Vincek, Jelici Šimun, Ani Galeković, Veri Galeković, Jani Wurm i Danici Cvetnić, na organizaciji prijema gostiju u Društvenom domu.