Prijava

Vaša prijava

Svi sveti i Dušni dan


– Radujemo se svi u Gospodinu i slavimo blagdan Svih svetih. Njihovu se blagdanu vesele anđeli i zajedno s njima slave Sina Božjega – naglasio je velečasni kapelan Matija Vragović predvodeći, uz dekana i župnika Đuru Saboleka, misno slavlje. – Danas slavimo sve one slavne znane i neznane koji su svojim životom zaslužili život u vječnosti s Bogom, koji jesu sveti. Na tu svetost pozvani smo i svi mi, svatko od nas ima priliku pridružiti se toj zajednici i upravo za to želimo moliti u ovome slavlju: da nam Bog bude bliži, da nam pomogne u našem ovozemnom životu, u kojem želimo zaslužiti vječnu radost i vječno zajedništvo s njime i sa svim svetima koje danas slavimo.

– Na Dušni dan vjernici se posebno sjećaju i u Duhu povezuju sa svojim pokojnicima te time jačaju svoju vjeru u zagrobni život i Božju nagradu. Pod izrazom ‘svi sveti’ ne misli se samo na osobe koje su službeno proglašene svetima, već blagdan podsjeća i na sve one koji nisu stavljeni na oltar ili u kalendar, a ostvarili su velika djela ljubavi prema Bogu i bližnjemu – rekao je između ostalog velečasni Đuro Sabolek.

Osim posjećivanja njihovih grobova, što je također za svaku pohvalu, svim našim voljenim pokojnicima najpotrebnija je molitva za njihove duše u čistilištu. Vođeni tim riječima svi vjernici su se nakon mise uputili na groblje i uz Isusov sveti križ zazvali pomoć svih svetaca kako bi dragi Bog uslišio njihove molitve.

Foto-galerija: Katarina Golubić