Prijava

Vaša prijava

Mraclinu bod u Buni


Proljetni dio prvenstva nogometaši Mraclina otvorili su gostovanjem u susjednoj Buni. Krajnjim rezultatom 2:2 ne možemo biti zadovoljni jer smo u utakmicu krenuli sa željom osvajanja sva tri boda. Bio je to pravi susjedski derbi, s puno gledatelja, a posebno veseli podatak da je utakmici nazočio veliki broj naših navijača, rekli bi „pola Mraclina“.

Unatoč nedavnoj rekonstrukciji, igralište na Buni nije davalo mogućnosti da se igra u potpunosti razvije, no unatoč tome, naši nogometaši su tražili igru i uglavnom u tome uspijevali. Prvu priliku Mraclin je imao preko Kolarića koji ubačaj s desne strane poklapa poluvolejem u zraku, no pogađa vratnicu. Nakon toga imamo nekoliko pokušaja iz daljine, no udarci ne pogađaju okvir gola. Domaći u vodstvo dolaze iz prve situacije u 20. minuti: nakon ubačaja s lijeve strane, Mraclinov vratar i igrač zasmetali su jedan drugome, vrataru ispada lopta, domaći nabacuju na drugu stranu gdje se nalazi Starčević i pogađa za vodstvo. Nakon primljenog pogotka Mraclin pokušava, no bez konkretnosti. U 36. minuti domaći povećavaju vodstvo preko Huđbera. Prizemna lopta dolazi u kazneni prostor Mraclina gdje se nalazi Huđber okrenut leđima vratiju. Prilikom primanja lopte domaći napadač rukom udara Skrbina koja pada, u padu izbija loptu domaćem napadaču koji nakon toga pada na njega. Nakon navedenog duela oglasio se sudac Marinčević. I kada su svi očekivali da će pokazati prekršaj u napadu, on vidi suprotno te uz nevjericu mraclinskih navijača pokazuje kazneni udarac za domaće. Zaista, diskutabilna situacija, svakako prije prekršaj u napadu nego kazneni udarac. Iz kaznenog udarca Huđber loptu šalje po podu u Marićevu lijevu stranu. Marić ga čita, no udarac je bio prejak. Prije poluvremena Mraclin smanjuje. Sjajan centaršut Skrbin glavom posprema iza domaćeg vratara.

U drugom poluvremenu nogometaši Mraclina su krenuli sa željom da preokrenu rezultat. Zagospodarili su terenom, nizali šansu za šansom, no lopta nikako nije htjela u gol. Bilo je tu mnogo ubačaja u kazneni prostor domaćih, no nikako nije išlo. Nekoliko sjajnih prilika propustili su Kolarić, Augustrić, I. Kos, udarci iz daljine Onića, Jurića i Domitrovića nisu bili precizni, baš kao i udarci glavom Skrbina, M. Kosa i Kolarića. Bilo je tu nekoliko sitacija koje je gotovo nemoguće ne iskoristiti. Mraclin nikako nije uspio zabiti gol, sve do 85. minute kada se u velikoj prilici nalazi Kolarić, gađa suprotni kut domaćeg vratara, promašuje gol, na drugoj stativi loptu zakucava Petravić, no pomoćni sudac Merkaš opravdano poništava pogodak zbog zaleđa. Mraclin je pokušavao i dalje, te na kraju uspio u 90. minuti, iz slobodnog udarca I.Kos s nekih 20 metara poluvisokim udarcem kroz zid pogađa suprotni kut domaćeg vratara. U sudačkoj nadoknadi nogometaši Mraclina su pokušali sve kako bi došli do pobjede, no nisu uspjeli u tome. Teška utakmica gdje smo bodove izgubili ponajviše zbog naše slabe napadačke realizacije. Nakon utakmice, naši nogometaši su pozdravili navijače koji su zaista u velikom broju nazočili ovoj utakmici.

Nastavak prvenstva u nedjelju nam donosi domaću utakmicu sa Vatrogascem iz Kobilića gdje očekujemo nastavak lijepe potpore, te prvu prvenstvenu proljetnu pobjedu. 

Foto-galerija: Nedjeljko Babić