Prijava

Vaša prijava

PerunBOŽIĆ


PerunBOŽIĆ

Čast nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe

PerunBOŽIĆ - Čarolija zaboravljenih priča i narodnih predaja

u četvrtak 13. prosinca 2018. god. u 18 sati


PerunBožić je ambijentalno-kostimirani doživljaj inspiriran adventskim pričama i narodnim predajama Turopolja i bogate hrvatske nematerijalne baštine.
Kroz vizualni identitet koji se kroz zadnjih nekoliko godina razvija i prezentira na festivalu zaboravljenih priča i narodnih legendi u Starom Gradu Lukavcu - Perunfestu, ovoga će se puta posjetitelji moći prisjetiti narodnih priča i legendi vezanih za Božićno vrijeme.
Uz vizualni identitet Zdenko Basic postav potpisuju još i umjetnici, kostimografi i lutkari: Ivana Bilić, Iva Lulić, Tajana Štasni i Tihana Ostres u suradnji sa domaćinom Muzejom Turopolja.
Unutar postava će biti i prezentiran produkt dizajn “Plectrude” Ivane Bilić, te sakrivena izložba “Hrvatski adventski kalendar “ koje će svakog novog dana prosinca otkrivati novo mitsko stvorenje ili legendu vezanu za adventsko vrijeme, zaključno sa 22. prosincem, kada će se otvoriti potpuna izložba sa preostalim slikama i time svečano najaviti ovogodišnji Božić.

Posebna događanja unutar izložbe:
15. 12. u 18 sati - Izrada mirisnog božićnog nakita za djecu
18. 12. u 18 sati - Radionica heklanja i vezenja božićnog nakita za djecu
19. 12. u 18 sati - Izrada papirnatih ukrasa za bor
20. 12. u 18 sati - Izrada božićnih gljiva
21. 12. u 18 sati - Pričaonica “Tajna duge zimske noći”
22. 12. u 18 sati - prezentacija/otvorenje izložbe foto ilustracija Ive Lulić i Zdenka Bašića "Hrvatski adventski kalendar"
Kroz izložbu će biti predstavljena fantastična bića iz hrvatske narodne baštine, po jedno za svaki dan u mjesecu prosincu (ili kako se negdje u narodu još i zvao Gruden) zaključno sa 25-im - rođenjem Novog Leta.

Radno vrijeme Muzeja Turopolja za posjetitelje u periodu od 13.12. - 22.12. biti će:
Pon. - Pet. - 09:00 - 20:00
Sub. i Ned. - 13:00 - 20:00

Cijena ulaznice za sve starije od 7 godina je 5,00 kuna. Ukoliko nas želite posjetiti više puta sačuvajte ulaznicu jer će vrijediti za neograničeni broj posjeta/dana/aktivnosti.
Dobro nam došli! <3