Prijava

Vaša prijava

Opatiji i Lovranu povelje za Naj-akciju

[]

Vijećnici XIV. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Lana, David i Neva s mentoricama Sanjom Škorić i Antoniom Katić, zamjenicom gradonačelnika Grada Opatije Kristinom Đukić, profesoricom Natalijom Banov i Mijom, članicom zbora “Lovranske črešnjice” sudjelovali su na tematskom i svečanom Savjetovanju programa Gradovi i općine prijatelji djece u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, objalvjeno je na mrežnim stranicama Grada Opatije.

Dječja gradonačelnica Lana Golubović i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić su, uz Jana i Mateu iz Dječjih vijeća Velike Gorice i Svete Nedelje te gradonačelnika Svete Nedelje Darija Zurovca, saborskog zastupnika Darka Bekića, predsjednika Gradskog vijeća Velike Gorice i saborske zastupnice Ivane Posavec Krivec, sudjelovale u panelu na temu Sudjelovanje djece u izradi, konzultacijama i donošenju dokumenata i odluka za djecu na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i EU razini.

Na Savjetovanju su dodijeljene i Povelje za Naj-akcije! Gradu Opatiji Povelja za Naj-akciju dodijeljena je za Prvi opatijski dječji vikend, a Općini Lovran za Mjuzikl “U modroj uvali”.

Na Savjetovanju su bili i predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, UNICEF-a Hrvatske, Ureda pravobraniteljice za djecu RH, dobitnici pohvala i povelja, stručnjaci i predstavnici Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske. Savjetovanje je organizirao Središnji koordinacijski odbor programa Gradovi i općine-prijatelji djece.

 

Objava Opatiji i Lovranu povelje za Naj-akciju pojavila se prvi puta na Novi list.