Prijava

Vaša prijava

FOTO Kiša, vjetar i brojni promašaji Bijelih pokvarili riječku generalku na Rujevici

[]

RIJEKA  Počelo je i završilo s maglom i niskom naoblakom te mrežama koje su mirovale. Rijeka i Bravo odigrali su utakmicu bez golova po teškim uvjetima stalne kiše i povremenog vjetra, momčadi su teško razvijale igru i nisu zasigurno mogle pokazati sve ono što su spremale u pripremama. Rijeka je očekivano ostavila bolji dojam od petoplasiranog sastava Slovenije, ali realizacija je i dalje najuočljivija boljka Bijelih.

I u ovoj utakmici momčad Željka Sopića stvorila je dosta prigoda, ali Ivanovića očito ne ide, Fruka su zaustavljali okviri vratiju, a Jankovićeve “škarice” na kraju prohujale su malo iznad grede.

Rijeka je otvorila generalku s početnim sastavom u kojem nije bilo kapetana i vratara Labrovića i standarnog stopera Mitrovića. Labrović je bolestan, a Mitrović ima manjih problema s ozljedom kuka. Među vratnice je očekivano stao Zlomislić dok mu je u pričuvi bio junior Vučetić, a Mitrovića zamijenio Galešić koji je zaigrao u paru s Dilaverom na mjestu središnjih braniča. Ostalo je bilo očekivano, Smolčić i Goda igrali su bekove, a Hodža zadnjeg veznog. Kvartet ofenzivaca već je odavno standardiziran (Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca), dok Ivanović i dalje drži poziciju prvog napadača.

Startne šanse

U kišnim uvjetima Rijeka je bila bolja u prvom poluvremenu, ali bilo je teško razviti igru i jednima i drugima. No, test je svakako dobrodošao, tko zna što čeka Bijele u Turopolju. Na sliskom travnjaku Bijeli su diktirali ritam i nastojali utkati što više energije u igru, ali u prvom poluvremenu nije viđeno ništa posebno što se već nije u pripremama protiv momčadi koja se branila. U 4. minuti Ivanović se našao u matnoj šansi, ali je vratar obranio njegov udarac, a u 7. Godin ubačaj se umalo pretvorilo u veliku opasnost za slovenske Žute, lopta je prohujala kraj rašlji. Gosti su uzvratili u 9. minuti kada je Stanković lakoćom prošao nekoliko igrača, našao se u okruženju četvorice Riječana na 20-ak metara od gola i pucao, ali to nije predstavljalo veći problem za Zlomislića. Seriju početnih prigoda nastavio je Pjaca, njegov udarac u 11. minuti dao je dobru putanju lopti koja je prošla malo uz vratnicu.

Za ostatak riječkih prigoda pobrinuo se Fruk. Prvo je (24′) iskosa s pet, šest metara pogodio vratnicu, kasnije (42′) silovito opalio s 15 metara, lopta je liznula gredu.

Grgićeva živost

Početkom drugog dijela kiša je počela još više nemilice natapati travnjak Rujevice, uvjeti za igru postajali su sve teži, a lopta postajala bježati pravoj kontroli igrača. Rijeka nije mogla razviti prepoznatljivu igru, a gosti su se odlučili na branjenje i preskakanje pri čemu su bili potpuno neopasni po gol.

U 50. minuti Ivanović je promašio još jednu dobru prigodu, s osam metara pucao je kraj gola. Željko Sopić se pak odlučio za prvu zamjenu u 67. minuti kad je Pjacu zamijenio Petrovič, a Bijeli prešli na igru s dva zadnja vezna igrača.

Sopić se u 78. minuti odlučio za četverostruku zamjenu, a gosti neplanirano došli do prigode. Nakon nesporazuma u obrani Bajc je pokraj Galešića s 25 metara pokušao lobovati Zlomislića, bila je dobra prigoda za to, no lopta je zastala u vodi.

Grgić je donio dosta živosti Bijelima na desnom krilu, u 86. minuti ubacio je iz blizine kornera, vratar odbio loptu, a u završnici akcije Hodža sa 17 metara pucao preko grede. Gledatelje su najviše zagrijale “škarice” Jankovića nakon novog ubačaja Grgića u 88. minuti lopta je prohujala iznad grede.

Rijeka – Bravo 0:0

Prijateljska međunarodna utakmica: Rijeka – Bravo 0:0. Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 300. Sudac: Ivan Šantić. Pomoćnici: Mušković i Marušić (svi Rijeka).

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić (75′ Bogojević), Galešić, Dilaver (78′ Radeljić), Goda, Hodža, Pašalić (78′ Grgić), Fruk (78′ Yansane), Janković, Pjaca (67′ Petrovič), Ivanović (78′ Obregon).

BRAVO: Orbanić, Španring, Štor, Janjić, Ivanšek, Maher, Selan, Štravs, Stanković, Tučić, Jakšić.

Još su igrali: Maksimović, Puconja, Trdin, Gidado, Hribar, Šabotić, Bajc, Hovnik.

 

 

Objava FOTO Kiša, vjetar i brojni promašaji Bijelih pokvarili riječku generalku na Rujevici pojavila se prvi puta na Novi list.