Prijava

Vaša prijava

Branič Rijeke uoči današnjeg gostovanja u Velikoj Gorici: “Gledamo samo kako uzeti tri boda”

[]

RIJEKA  Nakon Dinama i Lokomotive, i nogometaši Rijeke i Gorice danas otvaraju nastavak prvenstva, u zaostaloj utakmici četvrtog kola HNL-a Bijeli odrađuju zaostatak s početka prvenstva kada su odgodu ishodovali gostovanjem i putešestvijem prema Farskim Otocima. Na Rujevici su svjesni svih proljetnih izazova, »naoružani« su visokim ciljevima koje su s obzirom na jesen – ambicije s pokrićem. Momčad je ostala na okupu, potvrdu ostanka zadnji je parafirao Selahi i sada je pred Riječanima maraton od 18 kola, deset u gostima, osam pred svojim gledateljstvom da se prikažu u željenom svjetlu. U isto vrijeme ganjaju i završnicu SuperSport Hrvatskog kupa u kojem žele otići što dalje pa i podignuti Rabuzinovo sunce koje zadnje dvije godine krasi vitrine Poljuda.

Rijeka se, neovisno što u zimskim pripremama nije izgledala najbolje, ima čemu nadati. Momčad ima zavidnu kvalitetu i širinu, na Rujevici je izgledala itekako goropadno, dok se očekuje bitan iskorak u gostima. Trener Željko Sopić stoga je u naglasak u kratkim pripremama stavljao na poboljšanje kontinuiranog napada te duži i jači visoki presing na protivnika. Naravno, sve mora popraviti i puno bolja realizacija koja je neočekivano postala najveći protivnik momčadi koja u prosjeku ima najviše udaraca prema golu.

– Ovo je prva natjecateljska utakmica u novoj godini, a Gorica težak protivnik. Nisu slučajno na petom mjestu, izjednačeni s Osijekom – kaže Niko Galešić, stoper koji će u stražnjoj liniji zamijeniti Mitrovića koji vuče ozljedu kuka. Galešić će igrati u paru s Dilaverom, Radeljić čeka svoju šansu na klupi.

Rješenje i fajt

– Zadovoljni smo s pripremama, imali smo tek dva slobodna dana. Mislim da smo svi spremni za ono što nas čeka. Prvi tjedan na Rujevici je bilo dosta trke, potom u Čatežu su počele utakmice. Obrana je u njima stajala dobro, ali vidjelo se da nismo bili najbolji u realizaciji. Posljednji tjedan radili smo baš na tome te vjerujem da ćemo sve to dobro prezentirati sada u Gorici.

Ovo je tek druga utakmica Rijeke i Gorice, premijerna i po pitanju povratka trenera Sopića u okruženje momčadi koja je prošle dogodine pomalo čudesno nakon velikog zaostatka rezervirala kartu prvoligaškog ostanka ispred Šibenika. Utakmica na Rujevici završila je 1:0 ranim golom Pašalića u 7. minuti.

– Prva utakmica je uvijek ključna, ona daje vjetar u leđa i ako dobro prođe, sve je puno lakše. Domaćini imaju dobru momčad i sigurno žele proboj prema vrhu. Mi jednostavno gledamo sebe i da budemo na maksimalnom pristupu. I naravno, da osvojimo sva tri boda.

Marko Pjaca jasan je u tajni proljetnog uspjeha. To je mozaik stvari koji se mora dobro spojiti, a jedan od tih »kamenčića« su bolja izdanja i gard u gostima.

– Istina, to nam je nedostajalo u pravoj mjeri u prvom dijelu. Ako želimo prvo mjesto i stepenicu više, moramo se sa svima »pofajtati«. Posebno na strani. Moramo naći rješenje i to popraviti – potvrđuje Galešić.

Početak trilogije

Ozračje u taboru Riječana po običaju je zamašnjak uspjeha. Što bi po Galešiću moglo odlučiti u finišu i presijecanju ciljne vrpce?

– Naravno da smo spremni, pogotovo nakon dobre jeseni. Sada nedostaju te pobjede nad Hajdukom i Dinamom, za kompletni uspjeh moramo imati dvije pobjede više od Zagrepčana i Splićana. Prvenstvo je još dugo i rano za neke prognoze. Sada razmišljamo samo o Gorici.

Niko se po svemu sudeći vraća među startere. Ozljede su prošlost…

– Neke ozljede pred kraj prvog dijela su me malo usporile, ali sad sam spreman. Igrao sam na svakoj prijateljskoj utakmici i jedva čekam utakmice i početak, kao i cijela momčad – zaključuje Galešić.

Zanimljivo, Gorica je jedna od momčadi s kojima Bijeli imaju negativan skor u HNL-u. U 21 utakmici Turopoljci su slavili okruglo deset puta, Rijeka osam, dok su samo tri utakmice završile bez pobjednika.

Bijeli su posljednji put u Gorici slavili u listopadu 2022., a strijelci su bili Alen Halilović iz jedanaesterca i Ampem. Zadnja utakmica u Gorici završila je pak 1:0 za domaćine, a gol je zabio Grobničan Kristijan Fućak.

Danas je početak nove trilogije dvaju klubova, Rijeka već 11. veljače opet mora u Turopolje, dok se utakmica na Rujevici igra 20. travnja.

Standings provided by Sofascore

 

Objava Branič Rijeke uoči današnjeg gostovanja u Velikoj Gorici: “Gledamo samo kako uzeti tri boda” pojavila se prvi puta na Novi list.