Prijava

Vaša prijava

Nogometaši Rijeke vraćaju se na mjesto sreće: “Gorica je ozbiljan protivnik…”

[]

RIJEKA  Nogometaši Rijeke danas se vraćaju na mjesto sreće, u okruženje iz kojeg je počeo njihov novogodišnji uspon. Na redu je povratak Turopolju gdje je sastav Željko Sopić »iščupao« vrijednu startnu pobjedu (2:3) nakon minusa od dva gola. Uz dosta sreće, kako kaže sam Sopić, ali ne nezasluženo.

Ovo je već treće gostovanje Rijeke ove godine i još jedna epizoda na putu obrane prvog mjesta. Uloga lidera je zaslužena, Riječanima kompletiraju brojni zbog načina igre i kvalitete nogometa, no pred njima je dug put konstantnog dokazivanja.

U pomalo »prepolovljenom« sastavu novi je izazov pred riječkom momčadi, a ona je prezentirala da zna odgovoriti na sve što je čeka. Riječani imaju tri pogotka »u sridu«, Goričani tri poraza (Rijeka, Dinamo, Lokomotiva) i imperativ uspjeha domaćina je popriličan. U svom drugom povratku u Turopolje kao trener Rijeke, Sopić najavljuje čvrstu utakmicu, puno agresije, igru na granici kartona.

– Kao što je i trener rekao, radi se o jednom ozbiljnom protivniku i morat ćemo biti na sto posto da bismo uzeli željeno – kaže Bruno Bogojević, igrač koji u zadnje vrijeme sve više dobiva šansu i postaje igrač od zadatka. U izostanku Gode i Čabraje bit će mu namijenjena uloga lijevog bočnog. – Trenutno sam na tom mjestu, ali mislim da su principi isti kao i da sam na desnoj strani. Mogu pokriti tu poziciju i ne bi trebalo biti nikakvih problema. Polivalentnost? Krasi me brzina, pa mogu igrati na više na pozicija. Istina, volim krenuti i naprijed, više sam napadački tip igrača, ali sad treba odraditi potrebno i pokrpati ovu poziciju.

Samo bolje

Gorica je u prvoj utakmici imala kapital od dva gola, kasnije se sve pretvorilo u dramu na ledu i snijegu sa sretnim završetkom za Riječane.

– Nismo najbolje ušli u tu utakmicu, pogotovo nismo bili pravi prvih pola sata. Sada moramo obratiti posebnu pažnju na to, koncentracija mora biti na visini, a pristup maksimalan. Gorica je jako organizirana momčad, bili su jako dobri u prvom dijelu sezone. Trenutno su u nekoj maloj crnoj rupi, ali to nas ne smije zavarati. Sigurno će sve učiniti da uzmu bodove nakon triju poraza, ali mi moramo razmišljati samo o sebi. Odluka? Teško je to reći, možda veća upornost jedne od momčadi.

Rijeka je u drugom refulu ove sezone postala lider. U prvom liderska pozicija je izgubljena poprilično olako, sada treba uloviti konstantu igara i rezultata.

– Lijepo je biti na vrhu, nema ništa ljepše nego trenirati i raditi kad su ovakvi rezultati. No, ne smijemo se umisliti i poletjeti. Vrlo smo mlada momčad, moramo zapeti još jače da bismo do kraja sezone ostvarili ono što želimo. Mogućnosti ove momčadi? Može napredovati iz dana u dan i biti samo bolja. Možemo se boriti za sam vrh ljestvice – tvrdi Bogojević.

Iskustvo i nijanse

Bogojević je 25-godišnjak, ali ima jako puno prvoligaškog iskustva, u Slaven Belupu iz kojeg je na Rujevicu došao zajedno s imenjakom Godom odigrao je 142 utakmice, zabio devet golova, iz 11 asistencija. Onog kojeg se Riječani posebno sjećaju je pobjednički za 2:1 kojim je Dinamo praktički izbačen iz utrke za naslov 2017., a Rijeka postala prvak. Bio je to jedan od ključnih trenutaka u finišu prvenstva.

– Mlad sam, ali stvarno imam iskustva u HNL-u, u Koprivnici sam počeo i odigrao puno utakmica za Belupo. Sad je vrijeme za iskorak u Rijeci.

Riječane bi do kraja veljače mogle čekati i vremenske nepogode, a na meniju su sve redom sudari s momčadima iz i oko metropole. Prvo Gorica pa Lokomotiva i Dinamo te Rudeš u četvrfinalu Kupa za kraj mjeseca. Redom momčadi koje vole igrati i nadigravati se.

– Lokomotiva je vrlo mlada momčad s odličnim trenerom, a vidjeli smo kako su matirali Dinamo u Maksimiru. Neće nam biti lak protivnik, a o Dinamu svi sve znamo. Kup je pak uvijek nezgodno natjecanje, ako momčad ne zaigra s pravim pristupom, uvijek može biti problema.

Rijeka, Hajduk i Dinamo. Izgleda da je borba za naslov spala na tri najbolje hrvatske momčadi. Osijek ne treba otpisivati, ali teško da će momčad s Drave uspjeti pomrsiti račune vodećem trojcu.

– Svi smo još uvijek tu negdje. Ne obaziremo se baš na Hajduk i Dinamo, gledamo sebe i u svakoj utakmici želimo osvojiti tri boda. Očekujem do kraja tešku borbu i smatram da će odlučivati nijanse – zaključuje Bogojević.

Standings provided by Sofascore

 

Objava Nogometaši Rijeke vraćaju se na mjesto sreće: “Gorica je ozbiljan protivnik…” pojavila se prvi puta na Novi list.