Prijava

Vaša prijava

Modri nemaju vremena za opuštanje. Četvrtfinalni poker kup utakmica završava se susretom Dinama i Gorice

[]

ZAGREB – Kombinacija izbacivanja Betisa u nokaut fazi Konferencijske lige i prvenstvene pobjede nad Rijekom definitivno je vratila boju u obraze Sergeja Jakirovića kojeg danas očekuje utakmica četvrtfinala SuperSport Hrvatskog kupa protiv Gorice na stadionu Maksimir (18 sati).

– Raspoloženje u momčadi je odlično, sve je na jako visokoj razini. Svjesni smo da nemamo puno vremena za nikakva slavlja niti opuštanja jer čeka nas nova utakmica. Nedavno smo protiv Gorice igrali u prvenstvu, i to je s naše strane bilo dominantno, ali trebalo je vremena da probijemo taj njihov blok. Vjerujem da će i sad doći sa sličnom idejom. Možda će biti malo hrabriji s loptom i zato moramo biti na maksimumu – ističe Jakirović.

Budući da je Dinamo u četvrtak i nedjelju odigrao dvije zahtjevne utakmice, najavljene su promjene u momčadi, s time da oporavljenici Marko Bulat i Takuya Ogiwara još uvijek nisu spremni za nastup.

– Svjesni smo da je u Kupu svašta moguće. Zbog toga i kažem da moramo biti na maksimalnoj razini. Gorica je također igrala u nedjelju pa vjerujem da će imati određene rotacije. I mi moramo paziti na našu energetsku potrošnju jer se u tri dana skupilo jako puno napora. Neke ćemo pozicije sigurno zarotirati i dati priliku nekim drugim dečkima koji također jako dobro treniraju i cijelo vrijeme su podrška momčadi. Tako ćemo još proširiti roster jer u nadolazećem razdoblju igrat ćemo stvarno jako puno i bit će nam potreban svaki igrač. Izvest ćemo momčad koja će sprovesti plan, a to je prolaz u polufinale – tumači maksimirski šef struke.

Za razliku od nedavnog prvenstvenog gostovanja na stadionu Maksimir, Gorica je sada u drugačijem raspoloženju. Naime, momčad pod stručnim vodstvom Dinka Jeličića do prošlog kola je iza sebe imala šest uzastopnih poraza, a u nedjelju je na svom terenu savladala Slaven Belupo. Prema njegovim riječima, bila je to bitna pobjeda jer je momčad s leđa skinula veliki psihološki teret zbog spomenutog niza poraza. Uoči odlaska na gostovanja kod kluba u čijim je mlađim dobnim kategorijama počeo graditi trenersku karijeru, Jeličić je »delegirao« svog asistenta Mensura Mujdžu za obraćanje medijima.

– Dobili smo vjetar u leđa, iako nam je jasno da nam neće biti lako kod Dinama. Svakako ćemo pokušati napraviti sve da prođemo dalje, ali svjesni smo da će biti teško. Dinamo je u zadnje vrijeme odigrao dosta utakmica, ali ima širinu i velik broj igrača koji bi u svakom drugom klubu naše lige bili kandidati za udarnu postavu – zaključuje Mujdža.

 

Objava Modri nemaju vremena za opuštanje. Četvrtfinalni poker kup utakmica završava se susretom Dinama i Gorice pojavila se prvi puta na Novi list.