Prijava

Vaša prijava

Crikvenica je ove subote plesala: Od baleta i jazza, preko modernog i suvremenog plesa do show dancea

[]

“Let’s dance!” poznata je pjesma legendarnog Davida Bowieja koja poziva na ples, a ove subote tom su se pozivu rado odazvali brojni Crikveničani, Crikveničanke i drugi posjetitelji događanja “Crikvenica pleše”, koje se ovog vikenda održava u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici.

Foto galerija: Crikvenica pleše Foto: Ana Križanec

Riječ je o državnom prvenstvu u umjetničkom plesu na kojem su prvog dana natjecanja svoje profinjene plesne korake i pokrete, šarene kostime i razigrane koreografije predstavili plesačice i plesači iz plesnih klubova s područja Kraljevice, Velike Gorice, Zagreba i Poreča.

U pokušaju da zadovolje i one najzahtjevnije sudačke kriterije, ali i steknu blagonaklonost crikveničke publike, u gradu na Dubračini, kroz dva dana sportskog nadmetanja u plesu, predstavit će se čak 316 natjecatelja, i to s ukupno 752 nastupa.

Pet kategorija

Organizator državnog prvenstva u umjetničkom plesu je Hrvatski sportski plesni savez i Plesni klub Dance Queen iz Kraljevice, čija nam je osnivačica i direktorica Sandra Ložnik Videčak Glad pojasnila koncept natjecanja i druge zanimljivosti.

– Na prvenstvu ćemo vidjeti umjetničke plesne stilove, točnije balet, jazz, moderan i suvremeni ples te show dance. Natjecatelji su razvrstani u pet dobnih kategorija, a to su osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež i odrasli, govori Sandra.

A kakva su očekivanja Plesnog kluba Dance Queen iz Kraljevice koji je jedini plesni predstavnik naše županije na natjecanju, a u kojem su svoje mjesto pod suncem pronašle i mnoge Crikveničanke?

– Mi se kao i svaki puta nadamo najboljem. Vjerujem da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu iako je konkurencija jaka. Zaista ima jako puno kvalitetnih plesača, svi se međusobno dobro poznajemo i znamo kako tko diše, ali naša očekivanja su uvijek ista. Naravno, želimo postići što bolji rezultat, ali prije svega, dobro se zabaviti, kaže direktorica PK-a Dance Queen.

Pravila bodovanja

Sličnog razmišljanja bila je i Anja Baršić, trenerica kraljevičkog plesnog kluba. Anju smo zatekli u trenutku u kojem je vodila zagrijavanje iliti istezanje njenih 8-godišnjih natjecateljica, ali to ih nije spriječilo da spremno poziraju ispred našeg fotoobjektiva.

Kako kaže Anja, očekivanja su velika, klinceze naporno treniraju i vježbaju, i upravo zato imaju razloga “pucati visoko”. A što se sve boduje na državnom prvenstvu u umjetničkom plesu, odnosno koji su to kriteriji kojih se suci drže?

– Boduje se tehnika, razina pravilnosti i usvojenosti pokreta, originalnost osmišljenih koreografija, a u ocjenu ulazi i sveukupan dojam, odnosno impresija svakog pojedinog suca, odgovara Sandra Ložnik Videčak Glad.

Dodaje i da će u revijalnom dijelu natjecanja nastupiti većina plesača iz Plesnog kluba Dance Queen, a svoje koreografije predstavit će i riječki klubovi – Flash Dance Unite, Plesni centar Beat i Super Limač studio za ples i rekreaciju.

Objava Crikvenica je ove subote plesala: Od baleta i jazza, preko modernog i suvremenog plesa do show dancea pojavila se prvi puta na Novi list.