Prijava

Vaša prijava

Bruno Goda svojim je pogotkom zapečatio pobjedu protiv Istre 1961: “Napravili smo dobru klapu, gušt je biti prvi”

[]

RIJEKA Nogometaši Rijeke i dalje ostvaruju svoj plan i drže Dinamo na pristojnoj udaljenosti od pet bodova. No, hoće li tako i ostati, pokazat će današnja zaostala utakmica Dinama i Varaždina nakon koje će ljestvica dobiti realnije obrise. Bilo kako bilo, Bijeli će sigurno osluškivati događanja u Maksimiru, ali i nastaviti pripreme za nedjelju i dolazak Gorice na Rujevicu. Kako vole naglasiti Željko Sopić i igrači, više ih zanima vlastito stanje i forma, nego ono u dvorištu Modrih.

Susjedski derbi s Puljanima uspješno je arhiviran, igra nije bila bajna, ali momčad je u trenutku kada su bodovi ispred dojma i lepršavosti. Sopić i igrači sve su podredili bodovnom ulovu i ne žele tako lako prepustiti prvo mjesto, naprotiv, žele ga zadržati do posljednje utakmice i ogleda sa Slaven Belupom na Rujevici.

– Bilo je dosta čestitki, što preko poruka, što preko poziva. Ovaj put nismo stali na benzinskoj, put je bio kraći – kaže Bruno Goda, standardni lijevi bek Rijeke, koji je drugim važnim golom zapečatio riječku pobjedu u završnici kad je još uvijek postojala opasnost da neka zalutala lopta završi iza Labrovića.

– Prvo poluvrijeme bilo je dosta teško za nas. Nismo mogli uspostaviti našu igru i odgovoriti na agresiju domaćina koju smo i očekivali jer je utakmica nosila poseban naboj. Nakon poluvremena smo dobro reagirali i bili smo dosta bolji te smo imali kontrolu igre.

Bruno se umalo službeno upisao i u asistenta, ali Grgić nije realizirao matnu šansu.

– Bila je to baš dobra akcija. Šteta, ali nije to niti toliko važno, bitno je da smo pobijedili.

Rijeka ima stabilnost igre i konstantu rezultata. I sve pobjede ovoga proljeća, izuzev poraza u Maksimiru kada je baš Goda nespretno skrivio jedanaesterac.

– Gušt je igrati i ovako pobjeđivati iz vikenda u vikend. I ujedno biti prvi na ljestvici. Lijep osjećaj i lijepa nagrada za sve nas. Pohvale zaslužuju svi igrači i cijeli stožer. Nadam se samo da ćemo tako nastaviti i dalje. Tajna proljetnih uspjeha? Dobre pripreme za svaku utakmicu, a imali smo sreće i s ozljedama kojih nije bilo puno. Napravili smo i dobru klapu, a dečki, koji su došli na zimu, super su se uklopili. Ujedno se dobro nadopunjavamo kad netko nedostaje, onaj tko uskoči odigra još i bolje. Imamo veliku širinu i trener ima slatke brige. Mislim da se vidi i jedno naše lijepo zajedništvo – dodaje Bruno.

Snaga Rijeke

Godi je ovo bio treći pogodak u HNL-u, a još dva je zabio u kvalifikacijama Konferencijske lige. Uz njega zabijaju Galešić, Bogojević, Smolčić, Mitrović… Ukratko, šarenilo strijelaca, što je sigurno dodatna vrijednost.

– To je isto jedna od snaga ove Rijeke. Uskačemo kad ne ide napadačima ili kad lopta baš neće u gol. Više onako u prekidima, ali ima i izrađenih akcija.

Završnica borbe za naslov pretvorila se u dvoboj Rijeke i Dinama. Mnogi su mišljenja da bi odlučivati mogao međusobni derbi 5. svibnja na Rujevici.

– Dinamo igra danas i ako pobijedi, dolazi nam na dva boda, znači jako blizu. Za tri tjedna pak dolazi na Rujevicu. Vidjet ćemo što će biti u dvije utakmice prije toga, a igra se još i nakon Dinama. Mi gledamo isključivo sebe i kako da budemo bolji. Sigurno da taj derbi potencijalno može dosta toga odlučiti, ali razmišljamo o tome da nas prije njega čekaju utakmice s Goricom i Lokomotivom.

Dinamo se evidentno diže, Sergej Jakirović sve više forsira igru s dva napadača, Petkovićem i Kulenovićem.

– Nakon one naše utakmice i nesretnog jedanaesterca, Modri su uhvatili ritam, dobili neki uzlet. A vidim i da imaju sve veću podršku navijača. Dinamo je jako dobar i bit će sve to zahtjevno, ali vjerujemo u sebe. Zanimljivo je što ćemo triput igrati u kratko vrijeme i bit će to posebno lijepo iskustvo za igrače koji nisu osjetili finale Kupa. Dobro je i što se druga utakmica igra na Rujevici, ali morat ćemo biti pravi i u prvom susretu u Maksimiru. Moramo odigrati što bolje i onda pred svojom publikom doći bliže prigodi da podignemo trofej.

Rijeku nosi pozitivna energija i ozračje u i oko kluba. Potvrđuje to i Goda.

– Pritiska zasad nema, guštamo u ovome što radimo i što smo napravili. Mislim da smo to zaslužili igrama i radom kroz cijelu sezonu. Koncentracija na svaku novu utakmicu jedini je ispravan put.

Ovoga proljeća u vođenju momčadi i reakcijama tijekom utakmica, sve je zamijetniji i rukopis Željka Sopića.

– Trener je došao u jednom nezgodnom trenutku, čekale su nas dvije jako teške utakmice i morali smo brzo kliknuti. Sada sve to super izgleda. Atmosfera je odlična, igramo dobro i rezultati nas prate. Mogu samo pohvaliti rad cijelog stožera. Sve funkcionira odlično – tvrdi Goda.

Pjaca i Radeljić

Goda je opet u pravoj formi kao na početku sezone. Malo ga je iz ritma izbacila ozljeda, ali to je sada prošlost.

– Zadovoljan sam, mislim da igram na dobroj razini. Analiziram što mogu bolje i gdje mogu napredovati. Tu je suradnja sa stožerom jako dobra tijekom pojedinačnih analiza. Generalno, moram biti zadovoljan.

Bruno ordinira po lijevoj strani, ispred njega na krilu Pjaca. Suradnja je jako dobra.

– Meni je lako igrati s Markom, a vjerujem da će to reći i svaki igrač koji igra blizu njega. On je ipak razina više od HNL-a, da nije bilo tih nesretnih ozljeda, vjerojatno nikad ne bih niti bio u prilici igrati s njim. Fenomenalan je dečko koji se dobro uklopio od prvoga dana. Sjajan igrač.

Obrana je također zaštitni znak Bijelih. Mreža Labrovića nije se ove godine zatresla niti jednom na Rujevici.

– Ne dajemo protivnicima puno šansi, ali treba reći da naša obrana kreće i od napadača. Oni su, kao i svi, u službi obrane. Radeljić? Igra stvarno odlično u zadnje vrijeme, Dilaver i Mitrović izvukli su prvi, Radeljić i Galešić drugi dio sezone. Zadovoljstvo je u momčadi imati takva četiri stopera.

U nedjelju dolazi Gorica koja igra u skladu s proljetnim vremenom. Rijeka nema baš dobra iskustva s Turopoljcima na Rujevici…

– Nikad se ne zna kakav dan može imati Gorica. Namučili su nas u one dvije startne utakmice po kiši i snijegu, a sad treba vidjeti kako će to izgledati na pravom, dobrom travnjaku. Ništa bez maksimalne ozbiljnosti. Svaka utakmica je zahtjevna, nitko ne prepušta lako bodove.

Navijačka podrška bila je velika na Drosini, Bijeli su imali potporu više od 1.500 navijača.

– Podrška je bila fenomenalna, a atmosfera domaćinska. Puno nam to znači i sad jedva čekamo opet u nedjelju zaigrati na Rujevici. Osjeti se baš ta navijačka euforija, navijači putuju i dolaze nas podržati, na čemu im moramo biti zahvalni. Primjerice, protiv Lokomotive u Kupu bio je radni dan, a podrška je bila jako dobra – zaključio je Goda.

Objava Bruno Goda svojim je pogotkom zapečatio pobjedu protiv Istre 1961: “Napravili smo dobru klapu, gušt je biti prvi” pojavila se prvi puta na Novi list.