Prijava

Vaša prijava

Ponovno poraz


Iako su već znali da ne mogu zaigrati u doigravanju za prvenstvo, Goričani su se svejedno htjeli dokazati. No, nažalost od te želje su izgorjeli. Osječani su ih na svome terenu uvjerljivo pobijedili s 3:0 (25:12, 25:12, 25:23) te si tako u potpunosti osigurali doigravanje.

Za Goricu je startala „stara garda“ s novim tehničarom. Čak se na terenu pojavilo jedno novo-staro lice. Riječ je o srednjaku Niki Gogi koji smatra da je pauza ipak napravila svoje: Nakon pauza zbog fakultetskih i poslovnih obaveza, vratila se ona želja i strast za natjecanjem i ukazala se prilika. Ekipa je stvarno odlična i iskreno, falila mi je odbojka. Zbog bolesti određenih igrača sa zadovoljstvom sam ponovo obukao dres za OK Goricu. Osjećaj je bio super“ te s podsmjehom dodaje: „S time da bi bio još bolji da smo bolje odigrali utakmicu. Međutim, primijetio sam da je pauza ipak napravila svoje i moram više raditi na treninzima da podignem svoju razinu igre i vratim neke instinktivne reakcije koje sam izgubio.

Izgleda da stara postava ipak nije dobro reagirala na onu novu iz Osijeka. Mursaši su odmah krenuli s neugodnim servisima i ubrzo se našli na rezultatu od 7:0. I upravo im je to početno vodstvo dalo još veća krila, a Goričane pokopalo. Razlika se sve više povećavala. Trener Jugo pokušao je promijeniti ritam uvođenjem novih primača, Janjanina i Silića, no ni to nije uspjelo uzdrmati domaćine koji osvajaju set s velikih 13 poena razlike.

Sada je trebalo smiriti glave i zaboraviti na prethodni set. Goričani su se pokušali voditi onom starom „prvi mačići se u vodu bacaju“, ali izgleda da je tu bilo riječ o puno većoj količini mačića. Osječani su se ponovno odmah u startu odvojili (6:1) te se nisu samo s time zadovoljili. Dok su oni konstantno grizli, Goričani su radili grešku za greškom. Jednostavno niti jednan element igre nije funkcionirao. Trener Jugo je iskoristio sve zamjene i sve time-outove, ali nije uspio razbuditi svoje igrače. Tako ovaj set završava isto kao i prethodni, 25:12 za Mursu.

Ne vjerujući da im se to stvarno događa, Goričani su morali stati u teren. Sada je bilo sve ili ništa, baciti se na glavu pa što bude. I to je čak rezultiralo boljom igrom. No, ponovno se Osječani, vođeni sjajnim napadima kapetana Suka, odvajaju na pet razlike (10:5). Svi su očekivali isti rasplet kao u prethodnim setovima, ali ne i Cota koji pri tom rezultatu dolazi na servis i uzdrmava Osječki prijem te donosi živost svojoj ekipi i izjednačenje na semaforu (10:10). Nedugo nakon toga Goričani preokreću rezultat i prelaze u vodstvo (13:11). Sada su gledatelji u Gradskom vrtu mogli uživati u vrhunskoj odbojci. Da domaćinima nije bilo svejedno govori i činjenica da u prva dva seta nisu iskoristili niti jedan time-out, a sada u kratkom periodu iskorištavaju oba koja su im na raspolaganju. Sve se činilo kako bi ovaj set Goričani mogli osvojiti. No, iskusni Nenad Kolarić demantira ta mišljenja i vraća svojoj ekipi prednost. Sad je bilo pitanje imaju li Goričani fizički, ali i psihički snage ponovno preokrenuti rezultat. Nažalost, to se nije dogodilo i tako su Mursaši osvojili posljednji set i to s minimalnom razlikom (25:23).

Imam dojam da smo preopušteno ušli u utakmicu, nismo bili dovoljno koncentrirani. Možda je uzrok naše ispadanje iz playoffa. Prijem je na početku bio loš i nismo uspjeli izgraditi svoju igru. Nismo ni trepnuli i gubili smo desetak razlike. Nismo ni približno igrali kako možemo i na kraju krajeva, moramo, ako ništa, onda radi sebe. Mursa je svoje kvalitetno odradila i to je bilo to“ rekao je Goga te obećao ponovno oblačenje dresa: Vidjet ćete me opet sigurno. Sport mi je cijeli život u krvi i osjetio sam da ga se ne mogu riješiti.

OK GORICA: D. Jozić, M. Nikolaus, D. Cota, M. Martinko, F. Silić, J. Skorin (C), F. Dumbović, S. Kekić, B. Janjanin, D. Burčul (L), I. Šulc, N. Goga, trener: Nikola Jugo

MOK MURSA OSIJEK: M. Kepčija, M. Teppert, T. Suk (C), M. Marošević, F. Ćulap, K. Šućur, S. Stanković, N. Kolarić, M. Oršolić (L), A. Kišasondi, M. Bandić, D. Jurič, trener: Tomo Paun

Post Ponovno poraz je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.