Prijava

Vaša prijava

Stigla pobjeda


Nakon četiri uzastopna poraza, Goričani su se uspjeli domoći pobjede. Na domaćem terenu svladali su OK Rovinj, ali ne i uzeli sva 3 boda jer je utakmica završila s 3:2 u setovima (25:23, 19:25, 25:21, 22:25, 15:7).

Od ta četiri poraza, zadnja dva su bila izrazito bitna jer upravo te utakmice i ti bodovi odlučuju tko ide u doigravanje. Nakon prošlogodišnjeg fascinantnog rezultata od 9 uzastopnih pobjeda otkako je sjeo na klupu Velikogoričkog kluba, ove godine treneru Nikoli Jugi po povratku nije dobro krenulo: Prva pobjeda je mogla doći i prije, ali ekipno smo podbacili svi zajedno, a i Mursa i Šibenik su odigrali vrlo dobro.“

Goričani su ušli u utakmicu odlučno, znali su da im je ovo zadnja šansa za hvatanje priključka. Tako su u startu krenuli s 3 poena prednosti koje su i većinu seta držali. No, Rovinjani su im cijelo vrijeme disali za vratom što im se i isplatilo. Napravili su preokret u samoj završnici te poveli 20:18. Intervencija trenera Juge u tom trenutku bila je nužna, ali i učinkovita. Goričani vraćaju prednost na svoju stranu te osvajaju set s minimalnom razlikom.

Drugi set, potpuno druga priča. Ovoga puta Rovinj je bio taj koji je uzeo inicijativu te poveo 7:1. Ubrzo se ta prednost i povećala pa je na tehničkom time-outu semafor pokazivao 12:4 za Rovinj. Goričani se nisu predavali, ali nije bilo pomoći. Ni zamjene, ni time-outovi, ni Jurica Skorin nisu uspjeli smesti Rovinjane koji su taj set spremili u džep s rezultatom 25:19.

No, nisu Goričani mala djeca koja će odmah nakon izgubljenog seta odustati i početi plakati. Na greškama se uči, pa su tako sabranih glava i svjesni svojih grešaka u prethodnom setu krenuli u novi, treći set. Ta smirenost rezultirala je odličnom igrom te konstantnom prednosti od 2 do 4 poena za Goricu. Rovinjani su pred sami kraj uspjeli izjednačiti na 21:21, ali onda su stali te su Goričani zaredali 4 poena i osvojili set te, ono bitnije, bod.

Nitko prvu ligu ne igra reda radi, svi su željni pobjede, pa tako i Rovinj koji nije odustajao. Cijeli četvrti set se igrao poen za poen. Promjene su bile konstantne, a gledatelji u GSD Velika Gorica uživali su u lijepoj odbojci i vještim odlukama igrača. Pred sami kraj seta Goričani su zaredali nekoliko grešaka što su Rovinjani odmah iskoristili te izjednačili stanje u setovima. Ne bih generalizirao pa rekao da je baš ovaj bod odlučujući, ali svakako da mi je žao što je falilo sportske drskosti da riješimo utakmicu u četvrtom setu“ odgovorio je Jugo na pitanje hoće li ih ovaj izgubljeni bod koštati doigravanja.

Peti set je uvijek lutrija, a sada se još postavljalo i pitanje biti ili ne biti. Goričani su se odlučili za prvu opciju. Sjajnim servisima, ali i čvrstim blokom ostavili su Rovinjane na svega 7 poena te tako po prvi puta ove sezone pobijedili u prvenstvu na domaćem terenu. „S utakmicom sam generalno zadovoljan, pošto smo se riješili pritiska prve pobjede, ali smatram da možemo mnogo stvari popraviti do sljedeće utakmice te biti još bolji. Sada je već prošlo tri tjedna otkako sam s ekipom, pa imam svakako bolji uvid u formu svakog igrača te kvalitete dečkiju koje nisam trenirao prošle godine“ rekao je trener Jugo, a na pitanje kako vidi budućnost odgovorio ovako: „Ne gledam daleko u budućnost. Koncentriram se samo na sljedeću utakmicu, a nakon nje ću na onu iza i tako redom.“

A sljedeća utakmica im je protiv istog protivnika samo na njihovom terenu. Dakle čeka ih gostovanje u Rovinju nakon kojeg OK Gorica možda postane ozbiljan kandidat za doigravanje.

OK GORICA: D. Jozić, M. Nikolaus, I. Šulc, D. Cota, M. Martinko, F. Silić, I. Orešković, J. Skorin (C), M. Bičvić, B. Janjanin, D. Burčul (L), M. Orešković, trener: Nikola Jugo

OK ROVINJ: M. Ličina, G. Sponza, D. Hrelja (C), S. Sreden, D. Vincek, V. Poropat, A. Poropat, M. Ilić, D. Janko (L), A. Peršić (L), S. Mostahinić, M. Čičković, trener: Klaudio Poropat

Post Stigla pobjeda je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.


Državno Natjecanje iz geografije