Prijava

Vaša prijava

Druga pobjeda za OK Goricu


Goričani su slavili i u drugoj utakmici ove sezone. Ovaj su puta, teže nego očekivano, s rezultatom 3:2 (25:15, 25:18, 25:27, 22:25, 15:13) slavili na gostovanju u Zagrebu. Bolji su bili od odbojkaša Croatije.

U drugom kolu II. A hrvatske odbojkaške lige – centar odbojkaši Gorice gostovali su u Zagrebu kod OK Croatije. Goričani su utakmicu odlično otvorili. Trener Croatije Jozo Kovačević bio je primoran prvi time-out pozvati pri vodstvu gostiju od 8:1. Goričani su set mirno privodili kraju pa je trener Ivan Šulc već u prvom setu odlučio pri vodstvu 18:6 dati priliku mladom tehničaru Mateju Batinoviću, koji je opravdao povjerenje i set mirno priveo kraju.

Na početku drugog seta ozlijedio se primač Gorice Dario Rukavina, ali Goričani su i dalje držali visoku razinu igre. Do kraja seta trener Šulc zamijenio je cijelu prvu postavu, izuzev srednjaka Dumbovića, i sigurno završio set s 25:18.

Treći su set, koji su Goričani započeli sa čak tri nestandardna igrača, odlično su otvorili sa 6:0. Prednost od 3 do 5 poena držali su sve do samog kraja seta. Pri vodstvu 21:18, nakon 2 u nizu izgubljena poena, trener Šulc poziva time-out kako bi smirio ekipu i mirno priveo set kraju. Nažalost, u tome nije uspio i u ekipu se uvukla nervoza koja je rezultirala približavanjem Croatije i izjednačenjem na rezultatu 23:23. Nakon toga Gorica ipak osvaja poen i dolazi do prve meč-lopte – 24:23. Croatija izjednačava na 24:24. Sljedeći poen ponovo osvajaju  Goričani i imaju drugu meč-loptu. Croatija po treći puta u utakmici izjednačuje rezultat i nakon toga prelazi u prvo vodstvo i u sljedećem poenu s 27:25 završava set. U četvrtom je setu Croatija pokazala izvrsnu igru. Vodili su od početka do kraja seta i mirno ga s rezultatom 25:22 završili u svoju korist. Peti je set bio vrlo izjednačen. Izmjenjivala su se  vodstva domaće i gostujuće ekipe. Na kraju je sretnija i spretnija bila Gorica koja je uspjela slaviti s vrlo tijesnih 15:13.

Nakon utakmice smo zamolili za komentar trenera Gorice Ivana Šulca, ali on, kao i igrači Gorice, nije bio baš raspoložen za razgovor. „Teško je sada nakon propuštene prilike, za tri glatka seta u našu korist, biti pametan i vruće glave nešto komentirati. Drago mi je da smo se ipak sabrali i odradili kako tako taj peti set. Moramo vrlo brzo vidjeti gdje smo griješili jer već u srijedu u Rijeci igramo osminu finala Kupa Hrvatske“, u prolazu je dodao Šulc. Nadamo se da će u tome uspjeti i da ćemo na prvom dalekom gostovanju ove sezone, protiv izuzetno jake Rijeke, imati priliku ponovo gledati onu dobro poznatu, razigranu igru Gorice.

Post Druga pobjeda za OK Goricu je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.