Prijava

Vaša prijava

Nastavljen pobjednički niz


Na gostovanju kod momčadi OK Quirin Sisak, odigranom u subotu, 26. studenog, odbojkaši Gorice uzeli su puni plijen i slavili rezultatom 3:0 (25:19, 28:26, 25:21).

Izgleda da Goričanima odgovaraju gostovanja u Sisku, jer im je ovo već druga pobjeda u tome gradu u ovome mjesecu. I dok je utakmica odigrana početkom studenog protiv juniorske momčadi Siska poslužila treneru Šulcu da isproba spremnost nekih goričkih juniora, u susretu protiv znatno iskusnije i kvalitetnije momčadi Quirina nije bilo mjesta za slične eksperimente. Tako smo, po prvi puta ove sezone, na terenu mogli vidjeti najjaču postavu OK Gorice.

Osjetilo se to odmah u prvome setu kojeg snažnim napadima, nakon dobrih prijema Burčula i Bičvića, otvara Rukavina. U nastavku seta budi se i kapetan Skorin, za kojeg domaćini nisu imali rješenje u obrani. Srednji blokeri Dumbović i Vukić kvalitetno odrađuju posao na bloku. Dobra igra u obrani i prijemu, omogućila je tehničaru Humskom da kvalitetnim loptama uposli u napadu i Dumbovića i Vukića te ih na taj način nagradi za energiju koju su donijeli u bloku. Prvi set je završio sa šest razlike za Goričane, iako je i ta razlika mogla i morala biti veća da domaćinima nisu poklonili četiri izravna poena sa lošim servisima.

U drugom setu Goričani nastavljaju u istome ritmu i drže domaćine na pristojnom razmaku. Polovicom seta, trener Šulc u igru uvodi primače Prevolnika i Huljeva, te nešto kasnije i korektora Šprema. Ove zamjene nisu previše utjecale na igru gostiju, no u ovome dijelu domaćini podižu razinu igre i pred kraj seta dolazi do izjednačenja. Šulc u tom trenutku vjeruje svojoj “drugoj” postavi i oni mu to povjerenje uzvraćaju pobjedom u gustoj završnici. Drugi set je obilježio i tehničar Humski, koji je pokazao svoju svestranost i sa nekoliko blokova i jednim uspješnim smečem donio važne poene na konto gostiju.

Goričani u treći set ulaze sa postavom koja je uspješno završila prethodni set. Domaćini kreću punom snagom jer nemaju više što za izgubiti i taj se pristup vidio na tehničkom time-outu, do kojeg su gosti osvojili samo šest poena. Gostujući trener pravodobnom reakcijom u igru vraća najprije kapetana Skorina, a zatim i pucače Rukavinu i Bičvića. Izmjene su urodile plodom, te Goričani preokreću rezultat u svoju korist. Jaki servisi Vukića i Dumbovića stvaraju pritisak na domaći prijem, dok prebačene kontre uspješno rješavaju Skorin i Bičvić.

Na kraju zaslužena pobjeda za Goričane, koji su u ovom susretu pokazali širinu klupe i karakter u trenucima kada se trebalo vratiti iz rezultatskog minusa. Evo i komentara trenera Šulca: “Čestitao bih svojim igračima na pobjedi. Zahtijevao sam od njih ozbiljan pristup od samog početka utakmice kako se ne bi ponovile situacije iz nekih prijašnjih utakmica kada smo svojim greškama nepotrebno održavali protivnike na životu. Drago mi je da sam protiv ovakvog protivnika šansu mogao dati i uvjetno rečeno drugoj postavi, oni su to svojim angažmanom na treningu i pristupom u dosadašnjim utakmicama svakako zaslužili. Također, sretan sam što smo konačno zaigrali u najjačem sastavu, mislim da je izgledalo dobro i vjerujem kako će dodatnim uigravanjem neke stvari postati automatske. Sada se okrećemo sljedećoj utakmici, protiv Daruvara, mislim da su nam oni glavni suparnici za prvo mjesto i morati ćemo se dobro pripremiti kako ne bi razočarali naše navijače.”

Utakmica, odnosno bolje rečeno derbi, protiv Daruvara igra se u nedjelju, 4.prosinca sa početkom u 19:15h u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici. Dođite podržati vodeću momčad 2. nacionalne odbojkaške lige – centar. Dečki su to svojim igrama i pristupom utakmicama svakako zaslužili, a osim dobre igre, iz kluba su pripremili i prigodne poklone sponzora za sve navijače.

 

Post Nastavljen pobjednički niz je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.