Prijava

Vaša prijava

Sedma uzastopna pobjeda


U nedjelju 04. prosinca, u dvoboju vodećih momčadi 2. nacionalne odbojkaške lige – centar, Goričani su slavili pred svojim navijačima protiv momčadi OK Daruvar rezultatom 3:1 (23:25, 25:19, 25:20, 25:20).

Pred početak derbija, u redovima Goričana je vladala lagana nervoza zbog toga što je, zbog poslovnog puta, upitan bio nastup kapetana i glavnog pucača Jurice Skorina. No, taman pred zagrijavanje, kapetan se pojavio i domaćini su već praktički mogli namirisati pobjedu. Jedini izostanak je bio onaj Damjana Šprema, koji zbog privatnih razloga nije mogao biti u momčadi za ovu važnu utakmicu. Da sve ne prođe lagano i bez problema, osim kvalitetnog protivnika, pobrinuo se i delegat utakmice, koji je u svojoj providnosti procijenio kako je igranje odbojke u dvorani, na suhom i toplom, puno opasnije po zdravlje od skakanja padobranom, pa je pred početak utakmice zabranjen nastup Trpimiru Burčulu. Spomenuti igrač je inače, osim što je u tom trenutku bio fizički najspremniji čovjek u krugu od 10 kilometara od dvorane, a vjerojatno i šire, u nedjelju iz rodnog Zadra došao u Veliku Goricu kako bi pomogao momčadi u ovoj važnoj utakmici.

Ovakva odluka delegata utakmice, smanjila je opcije treneru Šulcu, koji je na klupi mogao računati samo na primače Snježana Prevolnika i Josipa Huljeva, te mlade Domagoja Ivkovića i Davida Petra Buđaka. Za utjehu ostaje činjenica da su drugu utakmicu zaredom Goričani započeli sa najjačom postavom. Protivnik svakako nije bio za podcijeniti. Ove sezone momčad Daruvara vratio se bivši igrač zagrebačke Mladosti i donedavni hrvatski reprezentativac, Filip Rendić, i to je sigurno veliki razlog dobrog plasmana mlade daruvarske momčadi.

Goričani kreću u postavi koja je prošlog vikenda donijela puni plijen iz Siska. Na srednjim blokerima kreću Vedran Vukić i Filip Dumbović, libera igra Domagoj Burčul, primače čine Mateej Bičvić i Dario Rukavina, kapetan Jurica Skorin na poziciji korektora, dok mjesto tehničara standardno okupira Luka Humski. Daruvarčani bolje kreću u utakmicu i na slabijem prijemu i pogreškama u napadu domaćina, osvajaju tri uzastopna poena. Domaćin uzvraća sa četiri uzastopna poena. Tehnički time-out osvajaju Goričani, a u tom smo periodu vidjeli as servis Vukića, te još tri pogreške na servisu kod gostiju i dvije kod domaćina. U nastavku uspješne napade imaju Bičvić i Rukavina. Kod vodstva od tri razlike za domaćine, na servis gostiju dolazi Rendić i sa pet jakih servisa dovodi svoju momčad u prednost. Njegov trud poništili su njegovi suigrači sa dvije uzastopne pogreške pri dizanju. Sljedeća dva poena za domaćine osvajaju blokom Humski i Bičvić, uz pomoć srednjeg blokera Dumbovića. Kada se već činilo kako će set lagano privesti kraju, domaćini rade sitne pogreške u napadu, prijemu i servisu i gosti osvajaju prvi set na razliku. Treba napomenuti kako su gosti imali i sreće pred kraj seta kada su napravili as od mreže, što je posebno pogodilo domaćine.

U drugi set Goričani kreću odlučnije i prva dva poena osvajaju blokom Skorin, odnosno Vukić. Domaćini podižu razinu igre u bloku i obrani, u napadu smečevima prolaze Vukić i Bičvić, a gostima pada koncentracija što se vidjelo po nekoliko smečeva koji su završili u mreži ili autu te par dodira mreže. Gosti na tehničkom time-outu imaju samo četiri poena. U nastavku su odlični u bloku i napadu bili Bičvić i Skorin pa domaćini imaju vodstvo od 20:11. Dolazi do opuštanja u domaćim redovima i gosti rade sedam uzastopnih poena. Trener Šulc pokušava sve kako bi prekinuo seriju gostiju, pa tako zove dva time-outa i uvodi Huljeva na prijem. Reakcija s klupe je urodila plodom i lošijim prijemom gostiju i prolazima Dumbovića i Skorina drugi set odlazi na stranu Goričana.

Treći set uspješnim smečevima otvaraju Skorin, Vukić i Rukavina. Odličan je u ovom periodu bio i Bičvić koji osvaja poene blokom i uspješnim smečevima. Blokove bilježe i srednji blokeri Vukić i Dumbović. Do tehničkog time-outa gosti osvajaju samo pet poena, od čega čak tri na račun promašenih servisa Goričana. U nastavku se gosti bude, imaju uspješan smeč i tri poena zaredom na račun dobrog bloka. Blokom uzvraća Dumbović, a Vukić radi izravan poen iz servisa. Gosti ponovno imaju nekoliko uzastopnih poena pa domaći trener izmjenama i zvanjem time-outa nastoji prekinuti njihov ritam. Ta se taktika, kao i u drugom setu isplatila, i gosti dva puta serviraju u mrežu, a Goričani osvajaju i treći set.

Četvrti set je bio dosta izjednačen, izmjenjivali su se dobri napadi domaćih i gostiju. Do tehničkog time-outa gosti su vodili 4:2, ali u promašenim servisima. Do 12 poena prvi dolaze Goričani, no gosti se nisu predavali i blokom i dobrim napadom preuzimaju vodstvo 14:13. Na scenu tada nastupa kapetan Skorin, koji prvo blokom, a onda i jakim napadom vraća domaćine u vodstvo. Goričani igraju dobru obranu, na čelu sa liberom Burčulom, te ne ispuštaju vodstvo do kraja seta. Za sretan završetak ove odbojkaške večeri u Velikoj Gorici pobrinuli su se Vukić asom, te blokom i napadom Dumbović.

Ljubitelji muške odbojke mogli su uživati u dobroj utakmici, koja je opravdala status derbija ovog dijela prvenstva. Posjetitelji su, osim kvalitetnom i požrtvovnom igrom, bili nagrađeni i prigodnim poklonima sponzora kluba. Iz kluba se zahvaljuju svim navijačima koji su pohodili domaće utakmice u prvom dijelu prvenstva, te ih pozivaju da u jednakom, ako ne i većem broju, nastave bodriti i početkom sljedeće godine, kada slijede nova odbojkaška uzbuđenja u Velikoj Gorici. Prije odlaska na zasluženi odmor, Goričani moraju odigrati prvenstvenu  utakmicu u Petrinji protiv istoimenog domaćina. Nadamo se kako će se s tog gostovanja vratiti s nova tri boda i tako neporaženi završiti prvi dio natjecanja u 2. nacionalnoj odbojkaškoj ligi – centar.

Post Sedma uzastopna pobjeda je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.