Prijava

Vaša prijava

Pobjedom otvorili nastavak prvenstva


Goričani su dio prvenstva otvorili 5.veljače gostovanjem u Čazmi, te se, zahvaljujući pobjedi 3:1 (25:14, 25:13, 30:32, 25:23), kući vratili s nova tri boda.

Mjesec dana pauze u prvenstvu, Goričani su iskoristili za obnavljanje kondicije i snage, te za odigravanje utakmica protiv prvoligaških momčadi. Rezultat tih mjesec dana napornog rada bila je uvjerljiva pobjeda protiv uvijek neugodne Čazme. U ostvarenju devete uzastopne pobjede u prvenstvu, trener Ivan Šulc, nije mogao računati na Snježana Prevolnika, Damjana Šprema te Ivana Vrpoljca, koji je u zimskom prijelaznom roku pojačao redove Goričana. Tako su priliku s klupe, uz Josipa Huljeva, čekali i juniori Genti Martinaj i David Petar Buđak.

Goričani kreću u standardnoj postavi, s liberom Domagojem Burčulom, srednjim blokerima Vedranom Vukićem i Filipom Dumbovićem, primačima Mateejem Bičvićem i Dariom Rukavinom, tehničarem Lukom Humskim i kapetanom Juricom Skorinom. Od samog početka Goričani pokazuju da su se dobro pripremili za nastavak prvenstva. Prijem i obrana funkcioniraju dobro, što omogućuje Humskom da kvalitetnim loptama uposli svoje napadače, koji su u prvom setu nepogrešivi. Takvom igrom Goričani neočekivano lako osvajaju prvi set.

U drugom setu nastavlja se dominacija gostiju, serijom blokova uništavaju domaćina i brzo se odvajaju na veliku prednost. Vukić i Skorin nekoliko puta efektno zaustavljaju napade domaćina, Dumbović zaustavlja par napada domaćih sa sredine, Rukavina i Bičvić uspješno realiziraju solidne lopte Humskog i rezultat navedenog je ostavljanje domaćina na svega 13 poena u drugom setu. U drugom dijelu seta, trener Šulc daje priliku Martinaju i Buđaku na servisu, što oni kvalitetno odrađuju.

Treći set pak donosi više neizvjesnosti. Umjesto Bičvića ulazi Huljev, a od početka seta niti jedna momčad se ne uspijeva rezultatski odvojiti. Sredinom seta s nekoliko uspješnih napada Skorina i Dumbovića, gosti se odvajaju i  kada se kod rezultata 22:19 činilo kako sve mirno ide kraju, domaćini se bude i preokreću rezultat. U napetoj završnici više sreće imali su domaći odbojkaši te pobjednički završavaju treći set.

U četvrtom setu na teren izlazi postava Goričana, koja je suvereno osvojila prva tri seta, no sada su se i domaćini ohrabrili, te ponovno gledamo rascjepkanu igru, gdje se ni jedna momčad ne može značajnije odvojiti. Ovaj period igre obilježavaju dvojbene sudačke odluke i žuti karton, koji je Rukavina zaradio zbog prigovora. Lagano domaćinsko suđenje kao da je probudilo dodatnu energiju kod gostiju. Skorin je nezaustavljiv u napadu, Humski ostvaruje as na servisu, a set i utakmicu završava Dumbović odličnim servisom.

Za komentar utakmice i pojašnjenje u vezi žutog kartona, tražili smo od primača OK Gorice, Rukavine, no on je samo prošao pored mix zone dobacivši kako je sve što je imao za reći, rekao na terenu. Za izjavu je raspoloženiji bio Domagoj Burčul, koji je odlično odigrao na prijemu i obrani: ” Nadali smo se da ćemo uz kolektivnu dobru timsku igru ostvariti pobjedu. Vidjeli ste i sami da je lopta okrugla i da danas svi igraju odbojku, te da mjesta za opuštanje jednostavno nema. Danas smo morali dati 110% od sebe kako bi uzeli sva tri boda. Nama je cilj osvojiti prvo mjesto u prvenstvu i dat ćemo sve od sebe da do kraja sezone to i ostvarimo.”

Post Pobjedom otvorili nastavak prvenstva je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.