Prijava

Vaša prijava

Prvi prvenstveni poraz


U derbiju kola 2. Nacionalne odbojkaške lige – centar, OK Gorica je, pred domaćom publikom, doživjela prvi prvenstveni poraz rezultatom 0:3 (21:25, 22:25, 20:25) od juniorskih prvaka Hrvatske, odbojkaša zagrebačke Mladosti.

Prvi poraz odbojkaša OK Gorice stigao je u nedjelju, 26. veljače, pred pristojno popunjenim tribinama Gradske sportske dvorane u Velikoj Gorici. Izgleda kako je dosadašnji niz nepobjedivosti Goričana i velika kvaliteta mladića iz zagrebačke Mladosti, bio dovoljan mamac za ljubitelje muške odbojke u Velikoj Gorici. Navijači obje momčadi mogli su vidjeti kako Mladostaši kući nose puni plijen te na taj način uzvraćaju za poraz koji su im Goričani nanijeli u prvom dijelu Prvenstva. Nažalost, Goričani u ovom susretu nisu odigrali na razini na koju su nas navikli i zahvaljujući kojoj uvjerljivo drže prvo mjesto na ljestvici, te su se, nedavno okrunjeni juniorski prvaci Hrvatske, pokazali kao prevelik zalogaj.

Ovaj put u momčadi OK Gorice nije bilo Damjana Šprema, Ivana Vrpoljca te Mateeja Bičvića, koji je u potrazi za inozemnim angažmanom. Stoga su priliku u sastavu seniorske momčadi dobila tri već poznata juniora, Genti Martinaj, Domagoj Ivković i David Petar Buđak. Primački par su ovog puta činili Josip Huljev i Dario Rukavina, u prijemu i obrani im je pomagao libero Domagoj Burčul, par srednjih blokera činili su Filip Dumbović i Vedran Vukić, tehničara je igrao Luka Humski, a kapetan Jurica Skorin zaigrao je na poziciji korektora.

Od početka prvog seta, vidjelo se kako će Goričani imati najteži posao dosad. Igra se poen za poen i niti jedna momčad se ne uspijeva rezultatski odvojiti. Skorin i Vukić par puta uspijevaju blokom zaustaviti protivničke napade, no Mladostaši ne odustaju i na tehnički time-out stižu prvi. Domaći trener Ivan Šulc sredinom seta umjesto Huljeva uvodi Snježana Prevolnika kako bi dobio dodatno rješenje u napadu. Ključni trenutak prvog seta bila je loše odigrana kontra od strane Goričana pri rezultatu 19:18 za goste. Taj poen dao je mladoj gostujućoj momčadi dodatni poticaj i do kraja seta su uspjeli zaustaviti sve goričke napade i zasluženo osvojiti prvi set.

U drugi set bolje ulaze gosti. Uspješno blokom zaustavljaju napade Skorina, Rukavine i Huljeva i dosta brzo se uspijevaju odvojiti. Goričane u igru, dobrim servisima, vraćaju Vukić i Dumbović. Prijem od drugog seta nije bio na razini na kojoj se inače nalazi i to je otežavalo Humskom da svojim napadačima daje kvalitetne lopte. Gosti ponovno prvi stižu do 12 poena. Do kraja seta odvijala se napeta borba, koja je na koncu, zahvaljujući nekarakterističnom broju pogrešaka kod domaćina, otišla na stranu zagrebačke Mladosti.

U trećem setu nastavljaju se problemi na prijemu kod Goričana i to im otežava smanjenje rezultatskog deficita. Huljeva zaustavljaju blokom, pa ponovno ulazi Prevolnik. U ovom setu vidjeli smo čak tri žuta kartona. Kod Goričana su ih zaradili Rukavina i Humski, dok je svoj žuti karton zaradio i gostujući trener Komadina. Domaća momčad nije imala rješenja za protivničke napade iz druge linije, no čak i sa slabijom igrom nisu dopuštali Mladostašima preveliko rezultatsko odvajanje. Nažalost, u domaćim redovima nije bilo više snage za preokret i gosti osvajaju i treći set, a time i sva tri boda.

Evo kako je utakmicu vidio domaći trener, Ivan Šulc: “Žao mi je što smo na ovakav način izgubili utakmicu, jer znam da možemo puno bolje odigrati. Mislim da ovo nije bilo ni 50% od naših mogućnosti. Čestitam našim sportskim protivnicima iz Mladosti, zaslužili su sva tri boda. Njihov napredak, u odnosu na našu prvu utakmicu u Zagrebu, je očit i vjerujem kako ćemo neke od njihovih igrača uskoro gledati i u dresu seniorske reprezentacije. Mogu biti zadovoljan što smo se, usprkos neuobičajeno velikom broju pogrešaka, dobro rezultatski držali. Gledajući od početka ove sezone, ovo nam je tek drugi poraz, uključujući i prijateljske utrakmice s prvoligaškim momčadima, tako da ne treba stvarati preveliku paniku oko ovog poraza. Nastojati ćemo do gostovanja u Nedelišću ispraviti pogreške koje smo danas radili. Prvenstvo više ne možemo završiti bez poraza,ali ćemo dati sve od sebe da ovaj poraz bude prvi i zadnji.“

Post Prvi prvenstveni poraz je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.