Prijava

Vaša prijava

Povratak na pobjedničke staze


Goričani su se vratili starim navikama i iz Međimurja donijeli nova tri boda, pobjedom protiv OK Nedelišća, rezultatom 3:0 (25:21, 28:26, 32:30) u sklopu 15. kola 2. nacionalne odbojkaške lige – centar.

Nakon neočekivanog poraza, ali prije svega i loše igre protiv zagrebačke Mladosti, odbojkaši Gorice su imali dva tjedna za liječenje rana i ispravljanje pogrešaka. S obzirom na prikazanu igru u Nedelišću, može se reći kako im je pauza dobro došla, jer su prikazali puno bolju igru i sa znatno manje pogrešaka u igri došli do dvanaeste prvenstvene pobjede. Trener Ivan Šulc je imao problema u popunjavanju momčadi za utakmicu jer zbog privatnih obveza nije mogao računati na Domagoja Burčula, Damjana Šprema i Ivana Vrpoljca, dok je iz konkurencije za utakmicu tijekom tjedna zbog ozljede otpao i Snježan Prevolnik. Dobra vijest je da se u momčad vratio Mateej Bičvić, koji je dobio nekoliko primamljivih inozemnih ponuda, no ipak je odlučio do kraja sezone ostati u redovima OK Gorice. Seniorskoj momčadi stoga su priključeni juniori Genti Martinaj, Domagoj Ivković, David Petar Buđak i Vedran Jelčić, koji se tijekom ove prvenstvene pauze iskazao pristupom i angažmanom na treninzima.

Zbog velikog izostanka seniorskih igrača, trener Šulc je u ovoj utakmici preuzeo ulogu prve zamjene s klupe. Svakako treba pohvaliti klupskog fizioterapeuta, Tomislava Matijevca, koji je tijekom sezone sve ozlijeđene seniorske igrače uspio osposobiti za utakmice, pa je tako i nekim čudom trenera Šulca pripremio za ovaj susret.

Kako nije bilo standardnog libera Burčula, njegovu poziciju u prvoj postavi preuzeo je Josip Huljev, dvojica primača bili su Mateej Bičvić i Dario Rukavina, srednji blokeri Filip Dumbović i Vedran Vukić, tehničara je igrao Luka Humski, a rolu korektora kapetan Jurica Skorin.

Već se na početku prvog seta vidjelo kako će igra Goričana biti puno bolja nego u prošlom kolu. Prijem je bio puno bolji i to je onda omogućavalo Humskom da kvalitetnim loptama upošljava svoje napadače, pa tako bez problema poene osvajaju Bičvić, Rukavina i Skorin. Dumbović i Vukić uspješno rješavaju par napada sa sredine te uz to stižu nekoliko poena riješiti blokom. U ovom setu su se oba srednja blokera istakla jakim i neugodnim servisima. Iako konačan rezultat u prvom setu sugerira napetu i neizvjesnu borbu, Goričani relativno lagano dolaze do 25 poena.

Drame i neizvjesnosti zato nije nedostajalo u nastavku utakmice. U drugi set domaćini kreću odlučnije i s nekoliko blokova i uspješnih napada prvi dolaze do tehničkog time-outa. U nastavku seta gostujući trener pokušava time-outovima prekinuti ritam domaćina, dok se njegovi igrači ne uspijevaju značajnije približiti domaćinima. Kako je iskoristio oba time-outa, trener Šulc, kod rezultata 23:18 za domaćina, oblači dres i manirom velikog osvajača ulazi u igru umjesto Rukavine. U tom trenutku nebo se spojilo sa zemljom. Na servis dolazi Vukić i neugodnim servisima stvara ogoromne probleme domaćinu. Vukićevi servisi  i blokovi Dumbovića, Skorina i Šulca tope prednost domaćina, koji u napetoj završnici gube praktično dobiveni set.

Sve viđeno u drugom setu, ponavlja se u nastavku utakmice, što je pojava koju stari Turopoljci nazivaju deja vu. Ponovno domaćini bolje kreću od početka seta i stvaraju rezultatsku prednost. Goričani se bore, Humski je odlučio usavršiti kuhanje desnom rukom i to čak donosi bodove, no prednost domaćina je i dalje prevelika. Kod rezultata 24:19 za domaćine, na scenu ponovno ulazi konkvistador Šulc i od tog trenutka se u redove domaćina uvlači nervoza. Skorin odličnim servisima stvara probleme domaćoj momčadi, koju blokovima zaustavljaju Dumbović i Humski. Bičvić i Skorin nezaustavljivim napadima donose pobjedu Goričanima u izuzetno napetoj završnici.

Ulogu glasnogovornika na kraju utakmice preuzeo je predsjednik, trener, i na ovoj utakmici igrač,  Ivan Šulc: „Čestitao bih svojoj momčadi na zasluženoj pobjedi. Bilo se teško oporaviti nakon poraza od Mladosti, no danas se pokazalo kako smo dobro iskoristili ova dva tjedna za ispravljanje pogrešaka iz te utakmice. Danas sam bio prisiljen i ja zaigrati zbog izostanka velikog broja starijih igrača, a nisam želio na naše juniore stavljati nepotreban pritisak. Oni će do kraja prvenstva sigurno dobiti svoju priliku. Morao sam raditi rotacije u prvoj postavi i mislim da je to dobro izgledalo, pohvalio bi Josipa Huljeva za odličan prijem i dodavanje kontri. On je danas prvi put igrao libera i jako sam zadovoljan njegovim nastupom. Pred nama su još tri prvenstvene utakmice, od kojih dvije igramo doma, te u njima želimo donijeti radost našim navijačima.“

Post Povratak na pobjedničke staze je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.