Prijava

Vaša prijava

Pobjeda pred domaćom publikom


Nova tri boda na svoj konto dodali su odbojkaši OK Gorice pobjedom nad OK Quirinom, rezultatom 3:0 (25:13, 25:18, 28:26) i zadržali prvo mjesto u 2. nacionalnoj odbojkaškoj ligi – centar.

Nakon iskupljenja u Nedelišću, Goričani su dobru igru prenijeli i na sljedeće kolo te puno lakše od očekivanog nanijeli poraz iskusnim i neugodnim gostima iz Siska. Iako se po kuolarima pričalo kako bi, i za ovaj susret, trener Goričana Ivan Šulc mogao obući igrački dres, on se ipak iz utrobe Gradske sportske dvorane u Velikoj Gorici pojavio u trenerskom odijelu, što je izazvalo uzdah olakšanja kod iskusnih Siščana. Domaćima su za ovaj susret nedostajali Damjan Šprem, Ivan Vrpoljac i ozlijeđeni Snježan Prevolnik, koji je viđen kako na tribinama predvodi pjesmu domaćih navijača. U momčad se, nakon okušavanja u alpskim disciplinama, vratio libero Domagoj Burčul i olakšao posao ostalim primačima.

Uz već spomenutog Burčula, ostatak prve postave su već standardno na primačima činili Mateej Bičvić i Dario Rukavina, srednji blokeri bili su Filip Dumbović i Vedran Vukić, a ubojitu kombinaciju tehničara i korektora činili su Luka Humski i Jurica Skorin.

Prvi set je pokazao kako gosti imaju velikih problema na prijemu i taj su nedostatak Goričani obilno koristili. Neugodnim servisima udaljavali su protivničke napadače od mreže, dok su igrom u obrani i blokom zaustavljali svaki zalutali metak OK Quirina. Domaćini ubrzo stvaraju veliku prednost pa već u prvom setu Šulc izmjenjuje prvu postavu te u igru uvodi Josipa Huljeva, te juniore Domagoja Ivkovića, Davida Petra Buđaka i Marka Stipića. Izmjene nisu negativno utjecale na igru domaćih koji su gostima u prvom setu prepustili samo 13 poena.

U nastavku Goričani i Siščani prikazuju istu igru kao i u prvom setu. Gosti se muče s prijemom, dok Skorin, Bičvić, Dumbović i Vukić uspješno završavaju napade domaćih. Libero Burčul ne dopušta da i jedna lopta padne bez borbe, pa opet domaći uvode igrače s klupe. Za razliku od prvog seta, ovaj put igra domaćih malo trpi, no svejedno gosti ne mogu osvojiti više od 18 poena.

Od početka trećeg seta Huljev kreće umjesto Rukavine, dok ostatak postave ostaje isti. Dolazi do laganog opuštanja domaćina jer svaku veću prednost gosti anuliraju i u jednom trenutku prelaze u vodstvo. Gostujući odbojkaši kažnjavanju svaku pogrešku Goričana te se momčadi izmjenjuju u vodstvu. Ipak, pred kraj seta se domaćini uozbiljuju te Skorin osvaja 28. poen i završava utakmicu u korist domaćih odbojkaša.

Komentar smo ovaj put zatražili od Filipa Dumbovića, koji je na današnjoj utakmici odradio odličan posao u blokiranju protivničkih napada i čija se uspješnost završavanja lopti tehničara Humskog može mjeriti samo s njegovom uspješnosti završavanja fakulteta: „Iznimno sam sretan zbog današnje pobjede. Predmnijevao sam tešku utakmicu protiv iskusnih protivnika iz Siska, no pokazalo se kako smo ipak bili prejaki za njih. Tijekom tjedna smo osim na fizičkoj, puno radili i na psihološkoj pripremi. Izgleda da smo to kvalitetno odradili jer smo pokazali samopouzdanje tijekom cijelog meča, ali i ostali hladne glave kada je to bilo potrebno u napetoj završnici trećeg seta. Sada se okrećemo utakmici protiv Daruvara, gdje pobjedom možemo praktički osigurati prvo mjesto na tablici. To će nam biti jedna od važnijih utakmica ove sezone. Premda igramo u gostima, svaka pomoć bi nam dobro došla te ovim putem pozivam sve zainteresirane da nam se jave kako bi osigurali dovoljan broj karata za gostujuće navijače. Prijevoz, nažalost, ne možemo garantirati, no bespoštednu borbu do zadnjeg poena možemo.“

Post Pobjeda pred domaćom publikom je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.