Prijava

Vaša prijava

Druga liga osvojena!


Pred brojnom domaćom publikom, u zadnjem prvenstvenom kolu, odbojkaši OK Gorice svladali su OK Petrinju rezultatom 3:0 (25:16, 25:15, 28:26) i na taj način osvojili prvo mjesto u 2. nacionalnoj odbojkaškoj ligi – centar.

Iako su u petnaest utakmica doživjeli samo jedan poraz, Goričani su tek u zadnjem kolu osigurali prvo mjesto u ovoj dosta kvalitetnoj ligi. Znali su domaćini da im samo pobjeda u ovom susretu osigurava prvo mjesto na tablici, iako treba reći kako bi i u slučaju poraza mogli osvojiti prvo mjesto pod uvjetom da se poklope neki drugi rezultati. Premda u svojim redovima imaju nekolicinu fakultetski obrazovanih matematičara, kalkulacije nikada nisu bile opcija u goričkim redovima. Ovi dečki jednostavno uvijek idu dati najbolje od sebe pa što bude bude. Takav pristup prepoznali su i velikogorički ljubitelji muške odbojke, koji su, usprkos prelijepoj sunčanoj nedjelji i terminu prikladnijem za odmaranje od dobrog roštilja i hladne pive,  u velikom broju pohodili susret protiv sportskih protivnika iz Petrinje. Osim pobjedom, navijači su bili nagrađeni i majicama kluba. Na taj način su se iz kluba htjeli zahvaliti svojim vjernim navijačima, koji nisu propustili niti jednu ovosezonsku domaću utakmicu.

U sastavu Goričana nije bilo Damjana Šprema, Ivana Vrpoljca te ozlijeđenog Snježana Prevolnika. Lijepo iznenađenje je bilo pojavljivanje Trpimira Burčula, koji je zbog posla morao odustati od igranja za OK Goricu. Ulogu igrača zamijenio je ulogom službenog spikera i oduševio razdraganu domaću publiku. Treneru Ivanu Šulcu se, nakon oporavka od ozljede, na raspolaganje stavio Vedran Vukić, te su Goričani mogli zaigrati u najboljem sastavu. Ostatak momčadi činili su juniori David Petar Buđak, Domagoj Ivković i Genti Martinaj.

Utakmicu započinje standardna postava sa srednjim blokerima Vedranom Vukićem i Filipom Dumbovićem, tehničarem Lukom Humskim, kapetanom Juricom Skorinom, primačima Mateejem Bičvićem i Darijem Rukavinom te liberom Domagojem Burčulom. Goričani dosta mlako otvaraju utakmicu i gosti stvaraju vodstvo od 5:1. Trener Šulc odmah poziva time-out i taj potez razbuđuje njegovu momčad, koja ubrzo preokreće rezultat. Bičvić i Skorin su uspješni u napadu, dok Vukić i Dumbović zaustavljaju protivničke napade. Još kada je Humski blokirao petrinjski napad, bilo je jasno na čijoj će strani završiti prvi set.

U drugi set domaći kreću s istom postavom. Ovaj put puno bolje otvaraju set i ubrzo stvaraju veliku rezultatsku prednost. Libero Burčul i primači rade dobar posao na prijemu i ne dopuštaju lake poene Petrinji. Odlični su u napadu bili Dumbović i Vukić. Kapetan Skorin osjeća lakše zdravstvene probleme, no to ga ne sprječava da bude nezaustavljiv u napadu. Pred kraj seta u igru ulazi Josip Huljev umjesto Rukavine, a nešto kasnije trener Šulc u igru ubacuje i Buđaka i Ivkovića umjesto Skorina odnosno Humskog. Izmjene nisu previše poremetile igru domaćih, te set završavaju uvjerljivije nego prethodni.

Treći set otvara postava s Huljevim, dok predah dobiva Rukavina. Kako to obično biva pri rezultatu 2:0 u setovima, momčad koja gubi kreće na sve ili ništa. Takav pristup gostiju rezultirao je njihovim vodstvom tijekom velikog dijela trećeg seta. Prijem domaćih bio je dobar, no dobru obrambenu igru nisu uspjeli kapitalizirati u napadu. Bičvić preuzima veću odgovornost u napadu pošto su se gosti uglavnom fokusirali kako zaustaviti napade kapetana Skorina. Probao je trener Šulc prekinuti protivnički ritam pozivanjem time-outa, no to nije rezultiralo plodom. Pri rezultatu 18:16 za Petrinju, u igru vraća korpulentnog Rukavinu, koji dobrim reakcijama u bloku i napadu preokreće rezultat u korist domaćina. Gosti pred kraj seta ostaju bez snage te Goričani odličnim servisom  Bičvića zaključuju set, utakmicu i prvenstvo.

Iz zagrljaja navijača uspjeli smo otrgnuti Rukavinu i na ovoj utakmici, “samo“ trenera Šulca, te ih zamolili za komentar. „Zaista smo sretni zbog pobjede pred ovolikim brojem naših navijača, ali još više što smo upravo na domaćem terenu potvrdili osvajanje Druge lige. Bilo je ovo jako zanimljivo natjecanje, o čijoj kvaliteti svjedoči podatak da smo tek u zadnjem kolu potvrdili prvo mjesto usprkos samo jednoj izgubljenoj utakmici tijekom cijele sezone. Mislim da smo igrama tijekom sezone pokazali svoju kvalitetu i spremnost za viši rang natjecanja. Zadovoljan sam svojim igrama, ali isto tako smatram kako postoji značajan prostor za napredak u igri, kako mene osobno, tako i momčadi u cjelini.“ Na izlaganje Rukavine, nadovezao se trener Šulc: „Sretni smo zbog pobjede i osvajanja prvenstva! Ostaje žal za izgubljenom utakmicom protiv Mladosti, no jednostavno su u tom trenutku bili bolji od nas. Čestitao bih svojim igračima za trud i energiju koju su uložili u osvajanje Druge lige. Slažem se da imamo kvalitetu za viši rang natjecanja i nadam se da će to prepoznati i ljudi koji odlučuju o raspodjeli sredstava za sportske klubove u Velikoj Gorici. Ovaj rezultat temelji se na ljubavi prema odbojci, entuzijazmu te volontiranju svih članova OK Gorice. Nadam se da će gradski oci uvidjeti da, za relativno mala ulaganja, grad Velika Gorica može imati stabilan klub u Prvoj muškoj odbojkaškoj ligi. Na kraju bih se zahvalio našim navijačima, koji nas ni danas nisu razočarali, te sponzorima, koji su omogućili da vjerne navijače nagradimo klupskim majicama.“

 

Post Druga liga osvojena! je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.


”Moderno doba” stiže u Vukovinu